Slovenski pokal se je začel v Celju.

0
680

Maj je prinesel prvo tekmo za slovenski pokal v slalomu na divjih vodah za mlajše kategorije. Na Savinji so se pomerili najmlajši cicibani, mlajši dečki in mlajše deklice, starejši dečki in deklice, pa tudi nekaj slalomistov in slalomistk, starejših od 15 let.

V konkurenci najmlajših kajakašev – cicibanov – se je v Celju tokrat s progo najbolje spopadel kajakaš tacenskega kluba Lovro Grm. Na zmagovalnih stopničkah sta se mu pridružila Primorec Vid Kancler in član domačega kluba Nivo Celje Nino Pfeifer.

V kategoriji mlajših deklic kajakašic je bila najboljša Naja Pinterič, za njo pa sta se zvrstili Gaja Bitenc in Brina Zupan. Pinteričeva je bila najboljša tudi v kanuju, na drugo mesto pa je priveslala Ema Lampič. Med kajakaši v konkurenci mlajših dečkov je bil najboljši Domen Bregar, drugi je bil Žiga Lin Hočevar,tretji pa Anže Marinko. V kanuju je zmagal Žiga Lin Hočevar, pred Domnom Bregarjem in Renejem Jeklinom.

V starejši kategoriji, med starejšimi dečki in deklicami, je v ženskem kajaku najboljši rezultat postavila Daša Grešak, druga je bila Zara Halec Makovec, tretja pa Asja Jug. Slednja je slavila v kanuju, pred Zarjo Turk in Nejo Velišček. Med kajakaši je bil najboljši Jakob Šavli, tik za njim pa sta se zvrstila Žiga Zidar in Vid Polenčič. V kanuju je zmagal Martin Gale, drugi je bil Taj Kevin Bizjak, tretji pa Mark Šteblaj.

Na progo so se podali tudi mešani dvojci. V konkurenci starejših dečkov in deklic sta bila najboljša Žiga Lin Hočevar in Brina Zupan, drugo mesto sta si priveslala Domen Pavšič in Zarja Turk, tretje pa Atej Zobec Urbančič in Neja Velišček. Med mešanimi dvojci, v kategoriji nad 15 let, sta veslala Maj Oštrbenk in Hana Iljaš. V ženskem dvojcu med starejšimi deklicami pa sta se s progo spopadli Naja Pinterič in Eva Stojanovič.

Tekmovali so tudi tekmovalci in tekmovalke nad 15 let. Med kajakaši je zmagal Vid Oštrbenk, pred Janom Ločnikarjem in Matijo Preskarjem, med kajakašicami je bila Zala Zanoškar hitrejša od Ane Šteblaj, v kanuju je slavil Maj Oštrbenk, pred Adamom Križajem in Lenartom Lapornikom, v ženskem kanuju pa je nastopila Hana Iljaš.

 

 

Foto: KKK Ljubljana – Bojan Suvorov