Pred slalomisti še preizkušnja na Slovaškem.

0
587

Slalomisti na divjih vodah se ta teden nahajajo na Slovaškem, kjer jih čaka še zadnja tekma v prvem sklopu tekem za svetovni pokal. Cilji naših reprezentantov so tudi tokrat visoki, prvo ime ekipe pa je Benjamin Savšek, ki ima priložnost, da niz uvrstitev na zmagovalne stopničke še podaljša. Po naslovu evropskega prvaka, srebru na tekmi svetovnega pokala v Pragi in bronu pretekli konec tedna v Krakovu, velja za enega glavnih favoritov tudi ta vikend.

Program tekmovanja bo enak kot doslej. V petek tekmovalke in tekmovalce čakajo kvalifikacije – dopoldne kanuiste, kanuistke in kajakaše, popoldne pa še kajakašice in dvojce. V soboto bodo v polfinalu in finalu veslali kanuisti, kanuistke in kajakaši, popoldne sledijo še ekipne tekme, v nedeljo pa se bodo za kolajne pomerile še kajakašice in dvojci. Tudi v nedeljo popoldne bodo na sporedu ekipne tekme, in sicer za kajakašice in dvojce.

Slovenska ekipa, ki bo nastopila v Liptovskem Mikulašu, je enaka kot na prejšnjih dveh tekmah svetovnega pokala. Med kanuisti bodo veslali Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič, med kajakašicami Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, med kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Simon Brus in Vid Kuder Marušič, med dvojci pa Luka Božič in Sašo Taljat.

Uradna stran tekme na Slovaškem: http://liptovskymikulas.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/

Rezultati v živo: http://canoeliveresults.com/