Pred slalomisti še zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala.

0
436

Po odličnih rezultatih, ki so jih slovenski slalomisti dosegli pretekli konec tedna v Italiji, se je karavana že preselila v Španijo. Na olimpijski progi iz leta 1992 v La Seu d”Urgellu bo namreč med petkom in nedeljo potekala še zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2017. Tekma bo še pomembnejša, saj na finalni tekmi svetovnega pokala delijo dvojne točke, v odličnem položaju v skupnem seštevku svetovnega pokala pa so tudi slovenski reprezentanti.

Slovenska ekipa v Španiji bo enaka kot v Italiji. Tekmovali bodo kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič, kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak, kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog ter kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič.

V petek bodo na vrsti kvalifikacije v vseh kategorijah, v soboto polfinala in finala dvojcev, kanuistk in kajakašev, v nedeljo pa še odločilne vožnje kajakašic in kanuistov.

 

Spletna stran tekmovanja, kjer bodo na voljo tudi rezultati v živo: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/la-seu-durgell-2017