Predsedstvo KZS potrdilo predlog slalomskih reprezentanc za sezono 2016.

0
227

Po izbirnih tekmah v slalomu na divjih vodah je predsedstvo Kajakaške zveze Slovenije na seji potrdilo predlog članske in mladinske reprezentance ter reprezentance mlajših članov, ki ga je podal strokovni svet KZS. Presenečenj ni bilo, saj so bili potrjeni vsi tekmovalci, ki so dosegli predpisano normo za uvrstitev v reprezentanco, pravico do nastopa na izbranih tekmovanjih pa bodo dobili tudi nekateri drugi tekmovalci in tekmovalke.

V članski izbrani vrsti bodo veslali tisti slalomisti in slalomistke, ki so dosegli predpisane norme in so bili, sicer še neuradno, znani že v nedeljo takoj po koncu izbirnih tekem. Med kajakaši bodo na evropskem prvenstvu tako veslali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Martin Albreht, na tekmah svetovnega pokala pa se bo omenjeni trojici pridružil še Janoš Peterlin. Na prvi tekmi svetovnega pokala, ki bo potekala v začetku junija v italijanski Ivrei, olimpijska ekipa najverjetneje ne bo nastopila. Tako bo v primeru, da slovenski predstavnik v kajakaški konkurenci olimpijskih iger v Riu de Janeiru v Italiji ne bo tekmoval, pravica do nastopa pripadla Simonu Brusu, ki je zadostil predpisani normi, a bil v končni razvrstitvi izbirnih tekem uvrščen na peto mesto in tako za las izpadel iz reprezentance.

Med kanuisti bodo na evropskem prvenstvu in tekmah svetovnega pokala veslali Benjamin Savšek, Anže Berčič in Blaž Cof, kot četrti kanuist pa se jim bo na svetovnem pokalu pridružil še Jure Lenarčič. Med kajakašicami bodo imele pravico do nastopa na vseh tekmah Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, med dvojci Luka Božič in Sašo Taljat, med kanuistkami pa Nina Bizjak in Alja Kozorog.

Kot omenjeno olimpijska ekipa na prvo tekmo svetovnega pokala v Ivreo najverjetneje ne bo odpotovala, zato bo med kajakaši lahko nastopil Simon Brus, med kajakašicami pa bo na klubske stroške lahko nastopila Neža Vrevc. Podobna situacija bo tudi med kanuisti. Med slednjimi bo ob nenastopu olimpijca Benjamina Savška kot prvi možnost nastopa na tekmi svetovnega pokala dobil Jakob Jeklin. V primeru, da Jeklin iz katerega koli razloga ne bi nastopil na svetovnem pokalu, je naslednji v vrsti za nastop Žiga Taljat, za njim pa ima pravico do nastopa še Klemen Vidmar. Stroške nastopa enega izmed omenjene trojice krije njegov matični klub.

Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ki bo ob koncu avgusta v Solkanu, bodo po sklepu strokovnega sveta in potrditvi predsedstva lahko nastopili tudi tisti, ki norme niso dosegli, a bo Slovenija na domačem prvenstvu na ta način lahko nastopila s predstavniki v vseh kategorijah. Na Soči se bodo dodatni čolni pridružili ekipi mlajših članov in mladincev, ki bo prej nastopila tudi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu.

ČLANSKA REPREZENTANCA

Nastop na evropskem prvenstvu (Liptovsky Mikulaš) in na tekmah svetovnega pokala (Ivrea, La Seu d”Urgell, Pau, Praga, Tacen)

K1 moški

Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Martin Albreht

Janoš Peterlin (pravica do nastopa na svetovnih pokalih)

*Simon Brus (pravica do nastopa na svetovnem pokalu v Ivrei, če tam ne bo nastopil tekmovalec, ki bo odpotoval na olimpijske igre)

C1 moški

Benjamin Savšek, Anže Berčič, Blaž Cof

Jure Lenarčič (pravica do nastopa na svetovnih pokalih)

*Jakob Jeklin ali Žiga Taljat ali Klemen Vidmar (pravica do nastopa na svetovnem pokalu v Ivrei, če tam ne bo nastopil tekmovalec, ki bo odpotoval na olimpijske igre; tekmovalec nastopi na klubske stroške)

K1 ženske

Urša Kragelj, Eva Terčelj, Ajda Novak

*Neža Vrevc (pravica do nastopa na svetovnem pokalu v Ivrei, če tam ne bo nastopila tekmovalka, ki bo odpotovala na olimpijske igre; tekmovalka nastopi na klubske stroške)

C2 moški

Luka Božič – Sašo Taljat

C1 ženske

Nina Bizjak, Alja Kozorog

REPREZENTANCA MLAJŠIH ČLANOV (U23)

Nastop na svetovnem in evropskem prvenstvu za mlajše člane (Krakov, Solkan)

K1 moški

Simon Brus, Martin Srabotnik, Žan Jakše

C1 moški

Žiga Taljat, Klemen Vidmar, Gašper Kovačič**

** tekmovalec na svetovnem prvenstvu za mlajše člane nastopi na klubske stroške

K1 ženske

Ajda Novak, Neža Vrevc, Alja Kozorog

C1 ženske

Nina Bizjak, Alja Kozorog

MLADINSKA REPREZENTANCA

Nastop na svetovnem in evropskem mladinskem prvenstvu (Krakov, Solkan)

K1 moški

Tine Kancler, Jakob Jež, David Rozman**

** tekmovalec na svetovnem mladinskem prvenstvu nastopi na klubske stroške

C1 moški

Jakob Jeklin, Tine Kancler, Urh Turnšek

 K1 ženske

Lea Novak**, Eva Jeklin**, Živa Kavs**

** tekmovalka na svetovnem mladinskem prvenstvu nastopi na klubske stroške

C1 ženske

Lea Novak, Jana Hočevar (pravica do nastopa na evropskem mladinskem prvenstvu v Solkanu)

C2 moški

Aljaž Jug – Erazem Šavli, Nejc Polenčič – Štefan Božič (pravica do nastopa evropskem mladinskem prvenstvu v Solkanu)