Državni prvaki so Nejc Žnidarčič, Simon Hočevar, Žnidaršič-Žganjar, Teja Vrbnjak Erbežnik.

0
222

Sava pri Prusniku je danes gostila državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki je bilo obenem tudi tretja izbirna tekma za sestavo spustaške reprezentance, druga v sprintu. V kajakaški konkurenci je Nejc Žnidarčič potrdil primat v Sloveniji, med kanuisti je bil najboljši Simon Hočevar, med dvojci sta zmagala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, med kajakašicami pa Teja Vrbnjak Erbežnik.

Najhitreje je s progo opravil Nejc Žnidarčič, ki je po pričakovanju zmagal, in sicer s časom 1:02.30. Tik za njim se je uvrstil Vid Debeljak, ki je zaostal za 95 stotink sekunde, tretji pa je bil Anže Urankar. Omenjena trojica je odlično nastopala na lanskih prvenstvih. Nejc Žnidarčič je postal evropski prvak in svetovni podprvak v sprintu, Vid Debeljak je na svetovnem prvenstvu v sprintu osvojil bron, Anže Urankar pa je postal svetovni mladinski prvak v tej spustaški disciplini.

Med kanuisti je zmagal najizkušenejši tekmovalec na startu, 42-letni Simon Hočevar. V cilj je priveslal s prednostjo 21 stotink pred Petrom Žnidaršičem in 2,27 sekunde pred Luko Žganjarjem. Slednja sta bila najhitrejša med dvojci. Nekdanja svetovna prvaka v sprintu Luka Žganjar in Peter Žnidaršič sta za nekaj manj kot sekundo prehitela hrvaški dvojec Luka Obadić – Ivan Tolić, tudi tretja pa sta bila Hrvata Antonio Marinić in Ren Korpeš. Simon Hočevar, ki je v lanski sezoni v dvojcu odlično nastopal skupaj z Blažem Cofom, ko sta postala evropska prvaka in se okitila tudi z bronom na svetovnem prvenstvu, v dvojcu tokrat ni veslal, saj se je Blaž Cof uvrstil v člansko slalomsko reprezentanco in spustaška tekmovanja postavil na stranski tir. V razvrstitvi državnega prvenstva sta bila druga mladinca Juš Javornik in Vid Oštrbenk.

Oštrbenk se je veselil naslova državnega prvaka v mladinski konkurenci kajakašev. Bil je dve sekundi in pol hitrejši od Klemna Kavzarja, na tretje mesto pa je priveslal Blaž Anžlovar. Med kajakašicami je bila najhitrejša Teja Vrbnjak Erbežnik, druga je bila Jana Hočevar, tretja pa Živa Brglez. Med mladinkami je naslov pripadel Jani Hočevar, druga je bila Živa Brglez, tretja pa Eva Alina Hočevar, ki uspešno sledi uspehom očeta Simona Hočevarja.

Rezultati: www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Rezultati5.pdf

www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Rezultati_mladinci1.pdf