Sprinterji bodo tekmovali na Bledu, spustaši pa med Piškovco in Šobcem.

0
435

Prejšnjo nedeljo smo v Tacnu dobili državne prvake v slalomu na divjih vodah, v sredo prvake v sprintu na divjih vodah, to soboto in nedeljo pa se bodo za državne naslove pomerili še sprinterji na mirnih vodah, znova pa tudi spustaši na divjih vodah, ki jih čaka državno prvenstvo v klasičnem spustu. Oboji bodo tekmovali na Gorenjskem – sprinterji na Bledu, spustaši pa med Piškovco in Šobcem.

Sprinterji na mirnih vodah bodo ta konec tedna tekmovali na Bledu, kjer se bodo potegovali za naslove državnih prvakov v konkurencah članov in mlajših članov, hkrati pa tudi za reprezentančna mesta, ki jih bodo vodila na glavna mednarodna tekmovanja letošnje sezone. Čaka jih pester tekmovalni vikend, saj bodo tekmovanja potekala tako v soboto kot nedeljo. V soboto bodo na sporedu preizkušnje kajakašev in kanuistov na 1000 metrov ter 500-metrske tekme v ženski konkurenci. V nedeljo bodo sprinterji in sprinterke tekmovali na 200 metrov, kajakaši tudi na 500 metrov, kajakašice pa na 1000 metrov. V soboto in nedeljo je prvi start predviden za 10. uro.

Le nekaj kilometrov od sprinterjev bodo oddaljeni spustaši na divjih vodah, ki bodo v soboto tekmovali na Savi Dolinki. Za naslove državnih prvakov se bodo pomerili v klasičnem spustu, ki bo dolg približno pet kilometrov. Startali bodo v Piškovci pod hidroelektrarno, cilj pa bo v Šobcu. Tekma se bo začela ob 11. uri. Poleg državnega prvenstva bo tekma pomembna tudi kot četrta izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo nastopala na junijskem svetovnem prvenstvu v Banjaluki ter na tekmah svetovnega pokala v Celju in francoskem Pauju.

 

Več podrobnosti o tekmovanjih v razpisih.

DP in izbirna tekma v sprintu na mirnih vodah, Bled, 30. 4.–1. 5. 2016:

www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/BLED_2016_DPčlani_in_izbirne_sprint_MV_Razpis_Tdgz.pdf

DP in izbirna tekma v klasičnem spustu na divjih vodah, Piškovca/Šobec, 30. 4. 2016

www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/RAZPIS_za_spust-DP_2016_dsUN.pdf