Prvi dan EP v Saberu ni šlo po načrtih

0
524

V španskem Saberu, v bližini Leona, se je s posamično klasično tekmo začelo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. V disciplini, kjer Slovenci niso najmočnejši, je največ pričakoval Simon Oven, sicer svetovni in evropski prvak v klasičnem spustu, a tokrat ostal brez zmagovalnih stopničk na devetem mestu.

Maloštevilčna slovenska odprava v Španiji tako kot vselej največ pričakuje od sprinterske tekme, a vseeno je na najvišja mesta v klasičnem spustu računal Simon Oven, ki je na zadnjem EP v spustu na divjih vodah, ki je bilo leta 2019 v Bovcu, priveslal do naslova evropskega prvaka.

Tokratni kar dolg klasični spust, ki je potekal na precej mirni vodi, mu ni bil pisan na kožo, tako da je v cilj prišel izmučen in nezadovoljen. V prvi polovici proge je še bil blizu mest, ki prinašajo kolajne, v drugem delu pa so mu pošle moči, tako da je tekmovanje zaključil na devetem mestu.

Preostala trojica kajakašev se je odločila, da v klasiki ne bo trošila moči, saj računajo na najvišja mesta v sprintu. Nejc Žnidarčič sploh ni startal, Tim Novak in Anže Urankar pa sta se po progi le spustila brez pravega tekmovalnega naboja.

Naslov evropskega prvaka med kajakaši si je priveslal Francoz Maxence Barouh, drugi je bil Nemec Finn Hartstein, tretji pa še en Francoz Paul Jean.

Med kajakašicami smo imeli dve predstavnici, a tudi tu Ana Šteblaj ni veslala na vso moč, saj na najvišja mesta računa v sprintu. Zasedla je 19. mesto. Na svojem prvem članskem evropskem prvenstvu je Nika Ozimc priveslala malce višje od reprezentančne kolegice, na 17. mesto. Med kajakašicami je slavila Italijanka Mathilde Rosa, pred Francozinjo Lise Vinet in Nemko Sophio Schmidt.

V preostalih kategorijah slovenskih predstavnikov ni.

V četrtek se bo prvenstvo nadaljevalo z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu.

Rezultati: https://www.conersyslive.com/Results/Schedule?chid=999

Spletni prenos: https://www.youtube.com/channel/UCpy6ymNkyOTWAtWX8-svhag