Ptuj gostil prvo mirnovodaško tekmovanje

0
550

Ptuj, 07. oktobra (STA) – Najboljši slovenski kajakašici na mirnih vodah Špeli Ponomarenki je pripadla čast, da je prva zaveslala po prvi mirnovodaški progi v Sloveniji. Športni zanesenjaki Brodarskega duštva Ranca s Ptuja so s pomočjo sredstev občin Ptuj in Markovci, Ministrstva za šolstvo in šport ter strukturnih skladov Evropske unije do državnega mladinskega prvenstva končali prvo fazo izgradnje prvega slovenskega mirnovodaškega centra na Ptuju.


Sicer pa so na Ptuju v soboto izvedli vsa tekmovanja na 1000 m, medtem ko je bil nedeljski program namenjen tekmam na 500 m. Rok Kuk, Matia Babič, Tilen Vidovič in Anja Osterman so vsak v svoji starostni kategoriji dosegli dvojni zmagi, tako na 1000 m kot 500 m in bili najuspešnejši tekmovalci državnega prvenstva mlajših kategorij, je sporočil direktor slovenskih kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.


Kajakaška sezona se je tako končala tudi za mlajše kategorije na mirnih vodah. Brez tekem pa tudi v pripravljalnem obdobju ne bodo. Že konec meseca se bodo tako mirnovodaši kot divjevodaši vseh kategorij zbrali na Ljubljanici na 1. Ljubljanskem kajakaškem maratonu.