Rezervist uspešno čez prvo oviro

0
421

Atene, 23. avgusta (STA) – Kajakaš na mirnih vodah Jernej Zupančič Regent je ob premiernem olimpijskem nastopu tega športa za Slovenijo uspešno prestal prvo oviro. V uvodnem tekmovanju dneva je 24-letni Koprčan zasedel potrebno sedmo mesto in se prebil v sredin polfinale.


Tekmovalec koprske Žusterne se je na tekmovanje uvrstil šele naknadno in vozovnico za Atene prejel tik pred igrami. V favorizirani konkurenci zato ni mogel računati na vidno uvrstitev. V ospredju so se za zmago udarili Novozelandec Ben Fouchy, Madžar Roland Kokeny, Poljak Adam Serdovsky in Slovak Robert Erban. Na koncu je imel največ moči Novozelandec, ki je bil najmočnejši v končnici.


Regent se je v ozadju boril za sedmo mesto, ki je vodilo v polfinale. “Bilo je zelo težko, ker so bile razmere zelo neugodne zaradi močnega vetra v hrbet, ki je nekoliko skrojil dogajanje.” Do 500-metrske znamke je bilo v igri osem čolnov, ki so se potegovali za sedem prostih mest, v tretjih 250 metrih pa je Regent uspel krepko prehiteti Grka Apostolosa Papandreoua in se prebiti naprej. “To sem moral narediti. To je bil osnovni cilj na igrah. Sicer pa je bil moj nastop dokaj slab in pred polfinalom sem optimističen, saj tega ne morem ponoviti.”


Slovenski tekmovalec, ki je bil že finalist evropskih prvenstev in svetovnih pokalov računa v sredo na morebitno presenečenje. “Vsekakor se finalu ne nameravam odreči. Težko bo, a videli bomo kako in kaj,” pravi študent Fakultete za šport.