Jernej Zupančič Regent solidno v polfinalu

0
287

Atene, 25. avgusta (STA) – Z regatne proge v Schiniasu pri Atenah, kjer so uspešno nastopali slovenski veslači, ki se domov vračajo s srebrno medaljo Iztoka Čopa in Luke Špika v dvojnem dvojcu, se je kot zadnji med Slovenci poslovil kajakaš na mirnih vodah Jernej Zupančič Regent. Koprčan je v polfinalu zasedel šesto mesto in se poslovil od krstnega olimpijskega nastopa, saj pri kajaku in kanuju na mirnih vodah na olimpijskih igrah v primerjavi z drugimi tekmovanji ni malih final.


Po običaju je Regent štartal nekoliko počasneje in začel na sedmem oziroma osmem mestu, po polovici proge pa se je prebil na šesto in ga v finišu obdržal do konca. “Šlo mi je dosti bolje kot v predtekmovanju. Želel sem si, da bi bil prvim trem, ki so se uvrstili v finale, bližje, a ni šlo. Seveda sem si želel malo več, a sem morda tudi ciljal malo previsoko. Nisem ravno razočaran, zadovoljen pa tudi ne,” je po nastopu menil edini slovenski predstavnik v tem športu.


Absolvent Fakultete za šport je priznal, da si je želel veter v prsi, a je pihal v nasprotno smer. “To ni razlog za uvrstitev. Pogoji so na koncu enaki za vse,” je športno dejal 24-letni Koprčan, ki dodaja, da vsako leto najde motivacijo, da nadaljuje z delom in da z enim očesom že pogleduje proti Pekingu. Regent je razkril še, da je vseskozi verjel, da bo dobil priložnost za nastop na OI in da je uvrstitev okrog 13. mesta očitno realna. “Res je, da sem povabilo za olimpijski nastop prejel v zadnjem trenutku, a sem se vseskozi v miru pripravljal.” Tudi v Atenah je treniral skupaj s svojim trenerjem Laszlom Kovacsem, sicer na drugi progi, ker trener ni imel ustrezne akreditacije, vendar: “Tam so bili pogoji še boljši.” V ponedeljkovem predtekmovanju je Regent zasedel sedmo mesto.


V končnici so bili najboljši Kanadčan Adam van Koeverden, Madžar Roland Kokeny in Portugalec Emanuel Silva. Slednji so se po 750 metrih otresli tekmecev in mirno obdržali prednost do konca, čeprav je predvsem Argentinec Javier Correa še skušal najti priključek.