Rok Markočič svetovni mladinski podprvak v sprintu na divjih vodah.

0
440

Po bronasti kolajni kajakaške ekipe na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, je za novo kolajno slovenske reprezentance v Lofru poskrbel primorski kajakaš Rok Markočič, ki je v finalu sprinterske preizkušnje zasedel drugo mesto. V finalu sta veslala še dva slovenska kajakaša. Anže Urankar je zasedel sedmo mesto, Žan Jakše pa je bil deseti. Brez finalnega nastopa je ostal četrti kajakaš Val Manfreda Vidrih, ki je bil 34. Zmagal je Nemec Finn Hartstein, tretji pa je bil Francoz Paul Jean.

V finalu kanuistov je veslal tudi tekmovalec tacenskega kluba Leon Breznik, ki je bil po kvalifikacijah deseti, v finalu pa svojo uvrstitev izboljšal in prvenstvo končal na osmem mestu. Za dvojno francosko zmago sta poskrbela Ronan Cordier in Thomas Janenat, tretji pa je bil Italijan Giorgio Dell”Agostino.

Le pol sekunde je od finalnega nastopa ločilo Nežo Jarc, ki je bila na koncu 16., Teja Vrbnjak Erbežnik pa je zasedla 22. mesto. Zmagala je Čehinja Martina Satkova, druga je bila Švicarka Selina Zimmerman, tretja pa je bila še ena Čehinja Tereza Brožova. Satkova je bila najboljša tudi med kanuistkami, kjer se je na drugo mesto uvrstila Francozinja Cindy Coat, tretja pa je bila Čehinja Barbora Bayerova. Med dvojci sta slavili dve posadki. Prvo mesto sta si delila češka dvojica Jelinek in Zapletal ter Francoza Aillet in del Negro, tretje mesto pa je prav tako pripadlo Franciji z Zouggarijem in Leducom.

 

Rezultati: http://kanu-wildwasser.de/images/stories/pdf/ergebnisse2013/JunWm13LoferSprintEinzelFinals.pdf