Seminar za potrditev trenerskih licenc

0
73

Solkan, 18. decembra – Spopolnjevanje trenerjev je eno od področij, ki igrajo pomembno vlogo v usmeritvah dela Kajakaške zveze Slovenije v naslednjih letih. V ta sklop je mogoče uvrstiti tudi vsakoletne  licenčne seminarje za pridobitev trenerske licence. Prvi izmed seminarjev, na katerem so udeleženi trenerji pridobili trenerske licence za sezono 2006, je bil v nedeljo, 18. decembra 2005 v novem objektu v Kajakaškem centru Solkan.

Predavatelji so predstavili štiri zanimive teme. Dr. Anton Ušaj z Inštituta za šport v Ljubljani je predstavil način meritev VO2 max in metode za razvoj teh sposobnosti. O poškodbah rame in izboru vaj za krepitev mišic za stabilizacijo trupa je spregovoril fizioterapevt Tomaž Fuchs. Da je trening, predvem pa tekmovalni nastop stres je znano. O značilnostih stresa je predaval Dr. Alojz Ihan.  Z velikim zanimanjem pa so trenerji poslušali tudi predavanje enega najuspešnejših slovenskih trenerjev Miloša Janšo, ki je predstavil svoj koncept načrtovanja programa treninga. Da je tovrsten način spopolnjevanja izredno koristen so spoznali tudi nekateri tekmovalci, ki so se udeležili seminarja.

Naslednji seminar bo organiziran konec februarja.

Andrej Jelenc