Serija svetovnih pokalov v slalomu se nadaljuje v Španiji.

0
509

Po mesec dni dolgem premoru v seriji tekem svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se ta vikend serija nadaljuje s četrto tekmo v letošnji sezoni. Tekmovalci so se zbrali v španskem La Seu d”Urgellu, na progi, ki je leta 1992 gostila olimpijski slalom. Na enem izmed tradicionalnih slalomskih prizorišč bo veslalo tudi deset slovenskih predstavnikov.

Četrta tekma za svetovni pokal v sezoni 2014 bo na sporedu v La Seu d”Urgellu, kjer slovenski tekmovalci predvsem v zadnjih letih dosegajo odlične rezultate. Leta 2009 si je Peter Kauzer na tej progi priveslal svoj prvi naslov svetovnega prvaka, Luka Božič in Sašo Taljat sta bila na istem prvenstvu tretja, do svojih prvih zmag na tekmah svetovnega pokala so tu priveslali Urša Kragelj (2012), Eva Terčelj in Anže Berčič (2013), na stopničkah tekem svetovnega pokala pa so bili še Luka Božič in Sašo Taljat (2013), Peter Kauzer (2006, 2011), Dejan Kralj (2006) in Albin Čižman (1994).

Tokrat bodo za slovensko ekipo nastopili kajakaši Martin Albreht, Janoš Peterlin, Simon Brus in Martin Srabotnik, ki je dobil priložnost po poškodbi Petra Kauzerja že na domači tekmi v Tacnu, v ekipi kajakašic bodo veslale zmagovalki tekme v Španiji Urša Kragelj in Eva Terčelj ter novinka na tekmah svetovnega pokala Neža Vrevc. Med kanuisti bodo nastopili trije predstavniki tacenskega kluba. Benjaminu Savšku in Anžetu Berčiču se bo tokrat pridružil Jure Lenarčič. Luka Božič in Sašo Taljat v Španijo nista pripotovala, saj sta se odločila, da se bosta rajši v miru pripravljala na prihajajoče svetovno prvenstvo v Deep Creeku. Podobno so se odločili tudi nekateri tuji tekmovalci, saj na reki Segre ne bodo nastopili vsi najboljši reprezentanti, kljub temu pa je na startni listi precej odličnih tekmovalcev, na čelu z najboljšimi Slovaki, Francozi, Nemci in Britanci.

Tekmovanje se bo začelo v petek ob 9.00 s kvalifikacijami kanuistov, kanuistk in kajakašev, ob 16.00 bodo sledile še kvalifikacije za kajakašice in dvojce. V soboto dopoldne bodo na sporedu polfinala kanuistov, kanuistk in kajakašev, ob 12.15 pa se bodo začele finalne vožnje, ki si jih boste lahko ogledali v neposrednem prenosu. V nedeljo dopoldne sledijo polfinala za kajakašice in dvojce, ob 12.00 pa še finala, prav tako s televizijskim prenosom.

 

Slovenska ekipa:

Kanu moški: Benjamin Savšek, Anže Berčič, Jure Lenarčič

Kajak moški: Martin Albreht, Janoš Peterlin, Simon Brus, Martin Srabotnik

Kajak ženske: Urša Kragelj, Eva Terčelj, Neža Vrevc

Rezultati: http://www.canoeliveresults.com/event/2014/seu-urgell-icf-world-cup.php

Uradna stran: http://laseudurgell.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/