Šest slovenskih stopničk na mednarodni tekmi v Ivrei

0
384

Slalomisti na divjih vodah so v italijanski Ivrei nastopili na mednarodni tekmi, katere prva vožnja je štela kot tretja izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance. Po koncu tekmovalnega dne se je slovenska ekipa lahko veselila šestih uvrstitev na zmagovalni oder.

Na mednarodni tekmi v Ivrei so nastopili vsi najboljši slovenski tekmovalci in tekmovalke, z izjemo Benjamina Savška, Eve Terčelj in Petra Kauzerja, ki so si z lanskimi kolajnami na velikih tekmovanjih že zagotovili mesto v reprezentanci. Vsi ostali so se v današnji prvi vožnji potegovali za čim boljše izhodišče v razvrstitvi izbirnih tekem, v drugi pa so lovili čim boljši rezultat na mednarodni tekmi.

Na koncu so slovenski predstavniki šestkrat stopili na zmagovalni oder. Drugo mesto si je v konkurenci kanuistov priveslal Luka Božič, ki je za zmagovalcem Italijanom Robertom Colazingarijem zaostal za 2,23 sekunde. Tretji je bil še en Italijan Raffaello Ivaldi. Med deseterico so bili še Nejc Polenčič, ki je bil peti, Anže Berčič kot šesti, Juš Javornik kot deveti in Jure Lenarčič kot deseti.

V konkurenci kanuistk je bila Alja Kozorog tretja. Z veliko prednostjo skoraj osmih sekund je slavila Brazilka Ana Satila, na drugo mesto pa je priveslala Italijanka Elena Borghi. Eva Alina Hočevar je bila šesta, Sara Belingar pa deseta.

V članski konkurenci kajakašev je bil najboljši Slovenec Žan Jakše na šestem mestu, Vid Kuder Marušič pa je bil deveti. Ostali so bili izven najboljše deseterice. Zmagal je Italijan Marcello Beda, pred Švicarjem Martinom Dougoudom in rojakom Zenom Ivaldijem.

Tudi med kajakašicami smo imeli dve predstavnici med najboljšo deseterico. Eva Alina Hočevar je zasedla osmo mesto, Ajda Novak pa deseto. Prva tri mesta so pripadla Italijankam Stefanie Horn, Marti Bertoncelli in Chiari Sabattini.

Za štiri zmagovalne stopničke so poskrbeli naši mladinci in mladinke. Naja Pinterič je bila najboljša med kanuistkami, kjer je Ema Lampič osvojila tretje mesto. Mednju se je uvrstila Švicarka Fia Buetikofer. Med kajakašicami je Ula Skok prišla na drug mesto, zaostala je le za Italijanko Lucio Pistoni. Na stopničkah je tekmo končal še Žiga Lin Hočevar, ki je bil med kajakaši mladinci tretji, prehitela sta ga Italijan Xabier Ferrazzi in Francoz Titouan Castryck. Najboljši Slovenec med mladinci v kanuju je bil tokrat Martin Gale, ki je zasedel četrto mesto.

Prva vožnja tekme je danes štela kot tretja izbirna tekma za slovensko reprezentanco. Prvi dve sta potekali pretekli konec tedna v Tacnu, odločilna četrta pa sledi jutri – znova v Ivrei.

Po prvi vožnji današnje tekme so med kanuisti najvišja mesta izmed Slovencev zasedli Luka Božič, Nejc Polenčič, Anže Berčič in Juš Javornik, med kanuistkami Alja Kozorog, Lea Novak in Eva Alina Hočevar, med kajakaši Žan Jakše, Niko Testen in Marko Petek, med kajakašicami pa Eva Alina Hočevar, Ajda Novak in Sara Belingar. V konkurenci mladincev je bil najboljši slovenski kanuist Žiga Lin Hočevar, za njim pa so bili Martin Gale, Matej Trojanšek in Andrej Jeklin. Med mladinkami v kanuju je bila Naja Pinterič pred Emo Lampič, med kajakašicami je bila prav tako najboljša Naja Pinterič, za njo pa Ula Skok, Sara Globokar in Ema Lampič. V mladinski konkurenci kajakašev je najboljši slovenski rezultat priveslal Žiga Lin Hočevar, za njim pa so bili Žiga Zidar, Jakob Šavli, Rene Jeklin in Atej Zobec Urbančič.

V nedeljo sledi še odločilna izbirna tekma. Tudi tokrat bo štela prva vožnja tekmovalnega dne.

Rezultati: https://siwidata.com/canoelive/#/live/icf/ivrea_2022