Simon Oven je državni prvak v klasičnem spustu.

0
575

Spustaši na divjih vodah so dan po državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Solkanu nastopili še na državnem prvenstvu v klasičnem spustu v Bovcu. V konkurenci kajakašev je naslov prvaka osvojil Simon Oven, ki je bil boljši od Nejca Žnidarčiča. Naslove državnih prvakov so si priveslali še Simon Hočevar v kanuju, Ajda Novak med kajakašicami in Žnidaršič-Žganjar med dvojci.

Na reki Soči so se spustaši pomerili na državnem prvenstvu v klasičnem spustu. V konkurenci kajakašev je za manjše presenečenje poskrbel tekmovalec KKK Ljubljana Simon Oven, ki je progo preveslal 2,36 sekunde hitreje kot eden najboljših svetovnih spustašev zadnjih let Nejc Žnidarčič. Tretje mesto si je priveslal še en član ljubljanskega kluba Maks Frančeškin. Med mladinci so kolajne osvojili isti tekmovalci kot tudi na državnem prvenstvu v sprintu v Solkanu. Zmagal je Rok Markočič, pred Žanom Jakšetom in Vidom Kudrom Marušičem.

V konkurenci kanuistov je zmagal hrvaški tekmovalec Tomislav Lepan, drugo mesto pa je pripadlo Simonu Hočevarju, ki je tako osvojil naslov državnega prvaka. Tretji je bil še en Hrvat Igor Gojić. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta tekmovanje končala na šestem oziroma sedmem mestu. V mladinski konkurenci so prevladovali hrvaški tekmovalci, ki so zasedli prva tri mesta. Najboljši je bil Jadran Zonjić, drugo mesto si je priveslal Luka Obadić, tretje pa Ivan Tolić. Kanuist tacenskega kluba Leon Breznik je bil četrti, predstavnik KKK Ljubljana Lovro Pompe peti, član Soških elektrarn Aljaž Makovec pa šesti.

V konkurenci dvojcev sta Luka Žganjar in Peter Žnidaršič prehitela hrvaški dvojec Martinčević – Sanjković, med kajakašicami pa sta nastopili le članica Ajda Novak in mladinka Teja Vrbnjak Erbežnik.

Tekmovalci so se pomerili tudi na ekipni tekmi. Med kajakaši je zmagala ekipa KKK Ljubljana, za katero so veslali Simon Oven, Tim Kolar in Maks Frančeškin, drugi so bili predstavniki KKK Tacen Vid Kuder Marušič, Žan Jakše in Vid Debeljak, tretji pa člani druge ekipe KKK Ljubljana Jaka Pivk, Domen Tominec in Anže Urankar. V konkurenci kanuistov se je na progo podala le ekipa KKK Ljubljana v postavi Luka Žganjar, Peter Žnidaršič in Lovro Pompe.

 

Podrobnejše rezultate lahko najdete tukaj.