Simon Oven je v Banjaluki priveslal do prvih stopničk v svetovnem pokalu.

0
523

Po izvrstnem prvem tekmovalnem dnevu v Banjaluki, ko so slovenski reprezentanti v sprintu osvojili štiri kolajne, so tudi v klasičnem spustu tekme svetovnega pokala Slovenci veslali odlično. Mladi kajakaš Simon Oven je s tretjim mestom prišel do prvih zmagovalnih stopničk na tekmah svetovnega pokala, prav tako tretje mesto pa sta si priveslala še Blaž Cof in Simon Hočevar. Zelo blizu novemu uspehu sta bila tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta bila četrta.

Mladi kajakaš ljubljanskega kluba Simon Oven je v letošnji sezoni pokazal velik napredek, ko je odlično nastopal na evropskem prvenstvu v Bovcu in si tudi priveslal naslov državnega prvaka v klasičnem spustu, v klasičnem spustu na reki Vrbas pa je prejel priznanje za odlično pripravljenost tudi v mednarodni konkurenci. Na tekmi svetovnega pokala je zaostal le za Čehom Kamilom Mružkom in Avstrijcem Gerhardom Schmidom ter si priveslal prvo uvrstitev na zmagovalne stopničke svetovnega pokala v karieri. Na tekmi so veslali tudi preostali reprezentanti. Zmagovalec sprinterske tekme Nejc Žnidarčič je bil v klasiki šesti, Maks Frančeškin je zasedel 13. mesto, včeraj tretjeuvrščeni Tim Kolar je bil 15., Vid Debeljak pa je bil 18.

Uspeh Simon Ovna sta dopolnila še kanuista Blaž Cof in Simon Hočevar, ki sta srebru s sprinterske tekme dan kasneje dodala še bron v konkurenci kanuističnih dvojcev. Znova sta odlično nastopila mlada Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta včerajšnji zmagi tokrat dodala četrto mesto. Zmagala sta Francoza Guillaume Alzingre in Louis Lapointe, druga pa sta bila Nemca Rene Bruecker in Normen Weber.

Simon Hočevar in Blaž Cof sta nastopila tudi v konkurenci kanujev enosedov. Hočevar je tekmovanje končal na šestem mestu, Blaž Cof pa je bil osmi. Na vrhu sta bila nosilca kolajn z evropskega prvenstva v Bovcu in svetovnega prvenstva v Solkanu Nemec Normen Weber in Francoz Guillaume Alzingre, tretji pa je bil Hrvat Tomislav Lepan.

V konkurenci kajakašic je bila najboljša Nemka Manuela Stoeberl, druga je bila njena rojakinja Deborah Fogel, tretja pa Švicarka Chantal Abogottspon. Najboljša kanuistka je bila Nemka Sabrina Barm, drugo in tretje mesto pa sta osvojili Italijanki Marlene Ricciardi in Chiara Carbognin.

Prihodnja tekma svetovnega pokala bo naslednji vikend v italijanski Valtellini.