Simon Oven je zmagal na mednarodni sprinterski tekmi v Rovigu.

0
434

Zimski športi se poslavljajo, kajakaši pa so željni tekmovanj po zimskem pripravljalnem obdobju. Prva tekmovanja so že za nami. Minuli teden so se nekateri tekmovalci v sprintu na mirnih vodah udeležili mednarodnega tekmovanja v italijanskem Rovigu. V konkurenci kajakašev se je izkazal Simon Oven, ki je zmagal, v konkurenci kajakaških dvojcev pa sta Maks Frančeškin in Tim Kolar zasedla drugo mesto.

Tekmovanje je potekalo na 5000- metrski razdalji  s tremi obrati na bojah. Vreme tekmovalcem iz Hrvaške, Nemčije, Švedske, Italije in Slovenije ni bilo naklonjeno, saj je vseskozi močno deževalo, a glede na prisotnost nekaterih najboljših tekmovalcev, je bila tekma odličen prikaz trenutne pripravljenosti tekmovalcev.

Tekmovalci trenerja Srečka Masleta, ki se letos tudi v kajaku na mirnih vodah pripravljajo na svetovno in evropsko prvenstvo na reki Soči, so dosegli dve odlični uvrstitvi in s tem potrdili, da so bili zimski treningi več kot uspešni.

Simon Oven je v K-1 suvereno zmagal. Od starta je narekoval zelo močan enakomeren tempo. Nekateri konkurenti so startali še hitreje, vendar je po 700 metrih Simon prešel v vodstvo in s stopnjevanjem tempa dotolkel močno konkurenco, ki hitrega tempa ni mogla zdržati. Simon je tako prepričljivo zmagal v tej vse bolj zanimivi disciplini sprinta.

Maks Frančeškin in Tim Kolar sta nastopila v K-2. Kot nosilca naslova svetovnega prvaka sicer v spust sprintu sta tudi tu veljala za favorita. Vendar sta v vsesplošnem prerivanju po startu, ki da tej disciplini poseben čar, s strani favoriziranih nemških tekmovalcev skupila poškodbo krmila na dvosedežnem kajaku. Kljub razmišljanju o odstopu, sta zmogla vse težave svoje cik-cak vožnje in se v športnem duhu borila do konca te osvojila 2. mesto.

Izmed Slovencev je nastopal še mladinec Jaka Pivk, ki pa ni mogel poseči v boj za vidnejšo uvrstitev.

Začetek sezone kaže, da so naši tekmovalci dobro trenirali preko zimskega obdobja in lahko pričakujemo uspešno tekmovalno sezono 2013. Sezono, ki bo imela svoj vrh na svetovnem in evropskem prvenstvu na Soči. Simon Oven pa s svojimi nastopi dokazuje, da bo tudi na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu na Danskem igral vidnejšo vlogo.

 

Rezultati:   

K-1 člani

1. Simon Oven  SLO

2. Marcus Andresson  SWE

3. Flavio Mateo  ITA

 

K-2 člani

1. Timo Ries – Jan Brechenser  GER

2. Maks Frančeškin – Tim Kolar  SLO

3. Nicola Albberi – Giacomo Cinti  ITA

 

Srečko Masle, Jakob Marušič