Anže Berčič je v finalu tekme v Markkleebergu zasedel 9. mesto.

0
435

Kanuist tacenskega kluba Anže Berčič je na močni mednarodni tekmi za točke ICF v nemškem Markkleebergu v finalu zasedel deveto mesto. Berčič je bil edini slovenski finalist dneva, saj so preostali štirje tekmovalci, ki so napredovali iz kvalifikacij, obstali v polfinalu. Urša Kragelj je bila 13., Martin Albreht 18., Jure Meglič 32., Matic Štrukelj pa 35.

Zadnji dan tekmovanja za točke ICF v Nemčiji, ki so ga zaznamovale zelo nizke temperature, se je izmed slovenskih predstavnikov še najbolje odrezal kanuist Anže Berčič, ki si je kot edini priveslal nastop v finalu. To mu je uspelo s tretjim polfinalnim časom, ki pa ga v drugo ni uspel ponoviti. Na progi, ki slovi kot zahtevna, je v finalu prejel kar šest kazenskih sekund, ki so ga na koncu potisnile na deveto mesto. Zmagal je slovaški tekmovalec Alexander Slafkovsky, drugi je bil Čeh Tomaš Rak, tretji pa Nemec Jan Benzien.

Zmagovalka v skupnem seštevku lanskoletnega svetovnega pokala Urša Kragelj je v kvalifikacijah zasedla peto mesto, v polfinalu pa ji ni šlo vse po načrtih, saj je naredila kar nekaj napak, prejela deset kazenskih sekund in na koncu zasedla 13. mesto. Izmed najboljših treh tekmovalk iz kvalifikacij si je finalni nastop uspela zagotoviti le svetovna prvakinja Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je bila nato najboljša tudi v finalu. Drugo mesto si je priveslala Čehinja Katerina Kudejova, tretja pa je bila Nemka Cindy Pöschel.

V konkurenci kajakašev so v polfinalu nastopili trije Slovenci, a nobenemu izmed njih ni uspelo napredovati v finale. Tako kot v kvalifikacijah je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Martin Albreht, ki je s štirimi kazenskimi sekundami zasedel 18. mesto. Jure Meglič je prejel 50 kazenskih sekund, kar ga je potisnilo na 32. mesto, Matic Štrukelj pa je s 54 kazenskimi sekundami tekmovanje končal na 35. mestu. Za popolno prevlado so poskrbeli nemški kajakaši, ki so zasedli prva tri mesta. Zmagal je Fabian Dörfler, drugi je bil Hannes Aigner, tretji pa Alexander Grimm.

V konkurenci dvojcev, kjer ni bilo slovenskih predstavnikov, sta zmagala Čeha Ondrej Karlovsky in Jakub Jane. Druga sta bila Francoza Hugo Caihol in Nicolas Scianimanico, tretja pa Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler. Med kanuistkami je slavila Nemka Lena Stöcklin, pred rojakinjo Karolin Wagner in Avstrijko Julio Schmid.