V Markkleebergu ta vikend poteka tekma za točke ICF.

0
564

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah ta vikend tekmuje na tekmi za točke ICF v nemškem Markkleebergu. V sobotnih kvalifikacijah se je najbolj izkazala kajakašica Urša Kragelj, ki je zasedla peto mesto. Najboljši slovenski kajakaš je bil Martin Albreht na 14. mestu, med kanuisti pa je Anže Berčič dosegel 15. kvalifikacijski čas.

Slovenski kajakaši tudi na praznični vikend ne počivajo. Nekaj tekmovalcev pod vodstvom Mihe Terdiča se je udeležilo močne mednarodne tekme za točke ICF v Markkleebergu. Poleg vseh najboljših nemških tekmovalcev, v Nemčiji nastopajo tudi predstavniki Poljske, Češke, Italije, Avstrije, Slovaške, Belgije, Nizozemske, Švedske, Rusije, Belorusije, Kazahstana in Indije. Za najboljši slovenski rezultat kvalifikacijskega dneva je poskrbela kajakašica Urša Kragelj, ki je v močni konkurenci zasedla peto mesto. Najhitrejša je bila dvakratna svetovna prvakinja Avstrijka Corinna Kuhnle, drugo in tretje mesto pa sta osvojili domačinki Ricarda Funk in Jasmin Schornberg.

Med kajakaši, kjer je bila konkurenca najštevilčnejša, je Martin Albreht z dobrimi štirimi sekundami zaostanka za vodilnim Nemcem Sebastianom Schubertom zasedel 14. mesto. Jure Meglič je v vsaki izmed kvalifikacijskih voženj storil napaki, ki sta mu prinesli po dve kazenski sekundi, tako da je bil na koncu 18. Matic Štrukelj, ki je bil najboljši na uvodni tekmi sezone v Tacnu, je bil 34., Matej Poljanec pa 49. Drugo mesto v konkurenci kajakašev je pripadlo Nemcu Fabianu Dörflerju, tretji pa je bil Francoz Benjamin Buys.

Na tekmi je nastopil tudi kanuist Anže Berčič, ki v drugi kvalifikacijski vožnji ni nastopil, rezultat iz prve pa mu je prinesel 15. mesto in zanesljivo napredovanje v nedeljski polfinale. Najboljši je bil Nemec Sideris Tasiadis, dobitnik srebne kolajne z OI v Londonu, drugi je bil še en Nemec Jan Benzien tretji pa Slovak Alexander Slafkovsky.

V kategorijah kanuistk in dvojcev slovenski predstavniki niso nastopili. Med kanuistkami je bila najboljša Nemka Lena Stöcklin, druga je bila njena rojakinja Mira Louen, tretja pa Čehinja Monika Jancova. V kategoriji dvojcev sta se na vrhu zvrstili češki posadki Kašpar-Šindler in Karlovsky-Jane, tretja pa sta bila Nemca Anton-Benzien.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalne in finalne preizkušnje.

 

Rezultate v živo lahko spremljate na: http://www.slalomevents.de/?q=content/live-results