Simon Oven osmi na klasičnem spustu v Banjaluki

0
217

V Banjaluki se je s tekmo klasičnega spusta na divjih vodah zaključil prvi vikend tekmovanj za svetovni pokal. Po slovenski prevladi v sprintu in kar šestih kolajnah v dveh dneh je tekma klasičnega spusta tokrat minila brez Slovencev na zmagovalnem odru. Najboljši je bil Simon Oven na osmem mestu.

Evropski in svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven je na Vrbasu tokrat znova lovil najvišja mesta, a tokrat višje od osmega mesta ni šlo. Za zmagovalcem je zaostal za 25 sekund in 83 stotink. Zlato kolajno med kajakaši si je priveslal Francoz Paul Jean, ki je od starta do cilja potreboval 13 minut, 51 sekund in 46 stotink. Drugi je bil njegov rojak Maxence Barouh, tretji pa Čeh Adam Satke. Nejc Žnidarčič je tokrat priveslal na 14. mesto, Anže Urankar je bil 21., Tjaš Til Kupsch 30., Tim Novak 31., Vid Oštrbenk pa 33.

Med kajakašicami je Ana Šteblaj, ki je bila v sprintu prva in druga, tokrat zasedla 14. mesto, Živa Jančar je bila 21., Nika Ozimc pa 23. Zmagala je Nemka Sophia Schmidt, pred Francozinjo Lise Vinet in Italijanko Cecilio Panato.

V konkurenci kanuistov smo imeli enega predstavnika. Nejc Gradišek se je s 54 sekundami zaostanka za zmagovalcem Quentinom Dazeurjem iz Francije uvrstil na končno 13. Mesto. Drugi v klasiki je bil Čeh Vladimir Slanina, tretji pa še en Francoz Nicolas Sauteur.

Naslednje večje tekmovanje spustaše na divjih vodah čaka sredi avgusta, ko bo španski Sabero gostil evropsko prvenstvo.