Simon Oven priveslal do naslova državnega prvaka v klasičnem spustu.

0
536

Po državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah na Kolpi pred dvema tednoma so se slovenski spustaši za naslove prvakov tokrat pomerili še v klasičnem spustu. Preizkušnja na Savi Dolinki je bila tudi druga izbirna tekma za sestavo reprezentance ter štela za točke ICF. Med kajakaši je državni prvak postal Simon Oven, med kajakašicami Ajda Novak, med kanuisti pa Blaž Cof.

S preizkušnjo spustašev na divjih vodah na Savi Dolinki je po pričakovanjih najbolje opravil evropski podprvak v tej disciplini Simon Oven, ki je do cilja potreboval 12 minut, 34 sekund in štiri stotinke. Slabih sedem sekund in pol je za njim zaostal evropski in svetovni podprvak ter državni prvak v sprintu na divjih vodah Nejc Žnidarčič, na tretje mesto pa je priveslal svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Anže Urankar.

V konkurenci kajakašic je bila najhitrejša Ajda Novak, na drugo mesto se je uvrstila Avstrijka Valentina Dreier, na tretje pa Lea Novak. V razvrstitvi državnega prvenstva je Ajda Novak prejela zlato kolajno, Lea Novak srebrno, Helena Domajnko pa bronasto.

Med kanuisti je na tekmi slavil Hrvat Emil Milihram, pred Blažem Cofom in rojakom Tomislavom Lepanom, v državnem prvenstvu pa so mesta na stopničkah zasedli Blaž Cof, Simon Hočevar in Matej Hočevar.

Med kanuistkami je bila najhitrejša Eva Alina Hočevar, druga je bila Hrvatica Alba Zoe Gržin, tretja pa Jana Hočevar. V konkurenci dvojcev sta bila na starti dva čolna. Med moškimi sta se na progo podala Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, med ženskami pa Lea Novak in Eva Alina Hočevar.

V konkurenci kajakašev do 23 let se je zmage veselil Anže Urankar, pred Timom Novakom in Vidom Oštrbenkom. Slednji je bil najboljši v mladinski konkurenci, kjer sta se mu na odru za zmagovalce pridružila še Urban Novak in Ulan Valant. V ženski konkurenci mlajših članic in mladink je bila najboljša Lea Novak, drugo mesto je osvojila Helena Domanjko, tretje pa Ana Šteblaj. Med kanuisti do 23 let in mladinci je s progo najhitreje opravil Maj Oštrbenk, drugi je bil Martin Gale, tretji pa Nejc Gradišek.

Kajakaši so nastopili tudi na ekipni tekmi. Najhitreje je do cilja priveslala ekipa Kajak kanu kluba Ljubljana, v postavi Tim Novak, Anže Urankar, Simon Oven, drugi so bili predstavniki tacenskega kluba Matic Firm, Vid Svetina in Vid Debeljak, tretji pa še eni člani KKK Ljubljana, in sicer Blaž Anžlovar, Ulan Valant in Maks Frančeškin.

Spustaše v začetku prihodnjega tedna čakata še dve preizkušnji za izbor slovenske reprezentance, ki bosta potekali v Trnovem ob Soči.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DP-spust_klasika2018_zkXz.pdf