Tudi drugi dan tekem na Slovaškem slovenske stopničke.

0
523

Drugi dan tekmovanj v slalomu na divjih vodah v slovaškem Liptovskem Mikulašu so slovenski predstavniki znova dosegli nekaj odličnih rezultatov. Alja Kozorog je še drugi dan preizkušenj slavila med kanuistkami, tokrat se ji je na odru za zmagovalke s tretjim mestom pridružila še Nina Bizjak. Kanuist Luka Božič je prav tako zasedel tretje mesto, Peter Kauzer je bil četrti, Eva Alina Hočevar peta med kanuistkami, Anže Berčič šesti, Jure Lenarčič pa deseti.

Za odlične rezultate drugega tekmovalnega dne na Slovaškem so poskrbele kanuistke. Alja Kozorog je bila se drugič zapored najhitrejša, tudi tokrat se je na drugo mesto uvrstila Slovakinja Sona Stanovska. Na tretje mesto je priveslala še druga Primorka v ekipi Nina Bizjak, medtem ko je bila Eva Alina Hočevar peta. V kvalifikacijski vožnji je bila Lea Novak 16.

Luka Božič je bil uspešen že po kvalifikacijski vožnji, kjer je bil drugi, v finalni vožnji pa sta se pred njim uvrstila le Slovaka Alexander Slafkovsky in Matej Benuš. V finalu A je Anže Berčič zasedel šesto mesto, Jure Lenarčič je bil deseti, Žiga Taljat pa dvanajsti. Urh Turnšek je bil v kvalifikacijah 29., Jaka Bernat 42., Nejc Polenčič pa 57.

Slabe pol sekunde za zmagovalnim odrom je zaostal Peter Kauzer, ki je bil v finalu A med kajakaši četrti. Martin Srabotnik se je uvrstil na enajsto mesto, Niko Testen na 12., Luka Čižman na 13., Vid Kuder Marušič pa na 16. mesto. Žan Jakše je bil v kvalifikacijah 24., Lenart Burgar 27., Matej Jereb 29., Luka Oplotnik 36., Urban Novak 40., Klemen Kavzar 43., Simon Brus 86., Rok Pistotnik pa vožnje žal ni dokončal.

V ženski konkurenci kajakašic v nedeljo ni bilo slovenske finalistke A, so pa bile slovenske predstavnice pri vrhu v finalu B. Eva Terčelj je bila v finalu B tretja, Eva Alina Hočevar četrta, Lea Novak peta, Živa Jančar pa 39. V finalu A je slavila Poljakinja Natalia Pacierpnik, pred Slovakinjama Sono Stanovsko in Eleno Kalisko.