Simon Oven zmagal na prvi tekmi svetovnega pokala.

0
567

Kajakaš Simon Oven, ki se je tudi z nedavnega evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju vrnil s kolajnama, je na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni priveslal na najvišjo stopničko. Bil je najboljši v klasičnem spustu. Maks Frančeškin je bil deveti, kanuist Simon Hočevar pa deseti.

Ljubljančan Simon Oven je v cilj prve tekme svetovnega pokala, ki ta teden poteka v Švici, priveslal z nekaj več kot devetimi sekundami naskoka pred Francozom Paulom Gratonom, tudi tretje mesto je osvojil Francoz, in sicer Paul Jean. Med kajakaši je v klasičnem spustu nastopilo še pet Slovencev. Maks Frančeškin je preizkušnjo končal na devetem mestu, Anže Urankar na 14., Nejc Žnidarčič na 15., Tim Novak na 16., Vid Debeljak pa na 20. mestu.

Med kanuisti je tekmoval Simon Hočevar, ki je na koncu zasedel deseto mesto. Zmagal je Čeh Ondrej Rolenc, pred Francozom Quentinom Dazeurjem in Nemcem Normenom Webrom. Kasneje je Hočevar združil moči še z Maksom Frančeškinom v konkurenci kanuističnih dvojcev. Slovenska naveza je priveslala do šestega mesta. Zmagala sta Francoza Stephane Santamaria in Quentin Dazeur, druga sta bila njuna rojaka Tony Debray in Louis Lapointe, tretja pa Nemca Rene Bruecker in Normen Weber.

 

Rezultati: http://www.wm-muota2018.ch/fileadmin/media/resultate/Rangliste_Komplett_Classic.pdf