Simon Oven zmagovalec ljubljanskega kajakaškega maratona

0
323

Na Ljubljanici so organizirali tradicionalni ljubljanski kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije ter Bosne in Hercegovine. Kajakašice in kajakaši so nastopili na velikem in kratkem maratonu. Zmagovalec velikega kajakaškega maratona na Ljubljanici je postal Simon Oven.

Kajakaš ljubljanskega kluba Simon Oven je bil najhitrejši na ljubljanskem kajakaškem maratonu, za katerega je potreboval eno uro, 19 minut in 30 sekund. V cilj je prišel skoraj štiri minute pred Madžarom Martonom Szabom, medtem ko je Matevž Manfreda v cilj priveslal kot tretji.

Med ženskami je najboljši rezultat dosegla Mia Medved, ki je bila dve sekundi hitrejša od Ane Šteblaj, v absolutni konkurenci pa je bila tretja Špela Marinko. Ana Šteblaj je bila najhitrejša med mlajšimi članicami, kjer je bila druga Živa Jančar, med mladinkami pa so prva tri mesta osvojile Špela Marinko, Hana Bedrnjak in Alma Medjugorac Menendez.

V razvrstitvi članov je bil najboljši Simon Oven, drugi je bil Rok Šmit, tretji pa Hrvat Tomislav Krajačić. Med mlajšimi člani je najboljši rezultat dosegel Matevž Manfreda, drugi je bil Lenart Stanovnik, tretji pa Anže Pikon. Med mladinci so prva tri mesta osvojili Madžari Marton Szabo, Zeno Molnar in Zarand Lanci. Zmage v svoji kategoriji se je z desetimi minutami naskoka veselil Filip Palijan, Miha Folkson je bil drugi, Maks Božiček pa tretji.

Na kratkem maratonu so bili v absolutni konkurenci najboljši veterani Matjaž Avšič, Hrvat Željko Petrić in Jože Hafner. V konkurenci mladincev je zmagal Žiga Stanonik pred Blažem Žerjavom in Urbanom Prevcem, med mladinkami pa je bila najhitrejša Madžarka Julianna Rozsa. Druga je bila Pija Ana Grzin, tretja pa Maša Simončič. V kanuju se je preizkusil Enej Kočar. V konkurenci mlajših deklic so bile najhitrejše Ariel Šadl, Zoja Krpač in Ajlin Škulić, med mlajšimi dečki pa Lan Fidel, Lucijan Požlep in Ruben Šuster Jeke. Na malem maratonu so se preizkusili tudi najmlajši. Eva Debeljak je bila boljša od Tinke Fabbro, Aljaž Kodre, pa je bil najboljši med cicibani, kjer sta mu bila najbolj za petami Domen Penko in Luka Debeljak.

V konkurenci SUP je zmagal Luka Kožar, med ženskami pa Maja Dolžan.