Skromni slovenski dosežki na Slovaškem

0
510

Liptovsky Mikulaš, 13. maja (STA) – Slovenski tekmovalci se na najstarejšem mednarodnem tekmovanju v slalomu na divjih vodah na stari celini niso izkazali. Na prizorišču letošnjega evropskega prvenstva (14. do 17. junij) v Liptovskem Mikulašu so v močni konkurenci Tatranskega slaloma natopili člani tacenskega kluba, nobenemu pa se ni uspelo prebiti v finale. Še najbolje se je odrezal kajakaš Simon Artelj s 23. mestom, Jure Meglič, ki je bil v kvalifikacijah celo četrti, pa je pristal šele na 35. mestu.


Med kanuisti je Jernej Zupan tekmovanje končal na 31. mestu, mnogo izkušenejši Jošt Zakrajšek pa je po izpuščenih 16. vratcih pristal le na 36. mestu. V tej konkurenci se je zmage veselil sloviti domačin Michal Martikan, pri kajakaših pa je bil najhitrejši Poljak Gregorz Polaczyk.


Že v petek so se tekmovalci pomerili na neuradni tekmi, kjer je v kanuju prav tako slavil Martikan, v kajaku pa Rus Mihail Agejenko. Meglič je to pregledno tekmo končal na 14. mestu.


Na tekmovanju je sicer nastopilo več kot 300 tekmovalcev in tekmovalk iz 21 držav, služilo pa je tudi kot pripravljalna preizkušnja pred izbirnimi tekmami za slovensko reprezentanco. Prva izmed teh bo v Kobaridu 27. maja, preostali dve pa 2. in 3. junija v Tacnu.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45