Slalomisti bodo tekmovali v Tacnu in Markkleebergu.

0
319

Po uvodni slalomski tekmi, ki jo je prejšnji vikend gostil Solkan, tekmovalce v slalomu na divjih vodah prihajajoči konec tedna čakajo novi izzivi. V Tacnu bo potekalo otvoritveno tekmovanje na Savi, nekaj najboljših slovenskih tekmovalcev pa bo nastopilo v Nemčiji.

Za mladince in mlajše člane bo sobotna tekma na slalomski progi v Tacnu še posebej pomembna, saj bo tekmovanje štelo kot izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo v drugi polovici aprila nastopila na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v brazilskem Foz do Iguaçuju. Prvi del izbirnih tekem je potekal pretekli konec tedna na Soči, v soboto pa jih čaka še zadnje dejanje. Začetek prve vožnje mednarodne otvoritvene tekme v Tacnu bo ob 11.30, druga vožnja pa se bo začela ob 13.30. Že pred mladinci in člani se bodo v kanalu ob slalomski progi na tekmovanju pomerili še mlajši tekmovalci in tekmovalke. Cicibani in cicibanke, mlajši dečki in deklice ter starejši dečki in deklice bodo s svojimi nastopi pričeli ob 9. uri, druga vožnja pa bo na sporedu eno uro kasneje.

Člansko tekmovanje na Savi bo nekoliko osiromašeno, saj na njem ne bodo nastopili nekateri najboljši slovenski slalomisti. Ob koncu tedna bo tekmovanje za točke ICF namreč potekalo v nemškem Markkleebergu, ki bo ob koncu maja gostil člansko evropsko prvenstvo. Na tokratni tekmi se obeta močna konkurenca, tako da bodo tekmovalci lahko dobili dober vpogled v trenutno pripravljenost, obenem pa bodo že preizkusili prizorišče prvenstva stare celine.

Rezultati v živo iz Markkleeberga bodo na voljo na: http://canoeliveresults.com/