Slalomisti in spustaši ta vikend na Kolpi.

0
526

Pred nami je nov konec tedna, s tem pa tudi novo tekmovanje. Tokrat se bodo divjevodaši podali na brzice reke Kolpe, kjer bodo potekala tako tekmovanja v slalomu na divjih vodah kot v spustu na divjih vodah. V Osilnici bomo videli dve slalomski preizkušnji ter tekmi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah.

Tekmovalni vikend bo še posebej pomemben za spustaše, saj ti začenjajo z izbirnimi tekmami za uvrstitev v člansko reprezentanco, hkrati pa bo potekalo tudi državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Tekmovanje v sprintu bo štelo tudi kot druga tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Prva je potekala pretekli konec tedna v Skopju, kjer je Vid Oštrbenk med kajakaši zasedel drugo mesto.

Na Kolpi se obeta zanimivo divjevodaško tekmovanje, saj je prijavljena večina najboljših slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, poleg njih pa tudi predstavniki Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije in Madžarske.

Slalomski preizkušnji v soboto in nedeljo se bosta začeli ob 10. uri, sobotno tekmovanje v sprintu na divjih vodah pa se bo začelo ob 16. uri. Že v petek bo potekalo tekmovanje v klasičnem spustu, in sicer od 17.30 dalje.