V Sisku izbirna tekma v kajakaškem maratonu.

0
575

Medtem ko se bodo divjevodaši ta vikend mudili na Kolpi bo nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v hrvaški Sisek, kjer bo v soboto potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Nastop v tej preizkušnji bo pomemben za vse slovenske tekmovalce v tej kajakaški disciplini, ki smo jo na najvišjem nivoju v letih 2014 in 2015 spremljali tudi v Bohinju, ki je gostil svetovni pokal in evropsko prvenstvo, saj bo tekmovanje v Sisku izbirna tekma za uvrstitev v slovensko ekipo.

Čim boljše uvrstitve in časovne dosežke, ki bodo odločali o morebitni uvrstitvi v slovensko ekipo v kajakaškem maratonu, bodo lovili predstavniki Kajak kanu kluba Žusterna in Kajak kanu kluba Orka. Vsi sodelujoči predstavniki slovenskih klubov bodo veslali v konkurenci mladincev oziroma mladink, ki jih čaka 15 kilometrov dolga proga.

Med kajakašicami bo veslala Romina Mihalič, med kajakaši pa Matej Madruša, Stefano Campagnaro, Peter Karas, Kenan Žunič in Maj Parovel.

Letošnje evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu bo gostil hrvaški Metković, medtem ko bo svetovno prvenstvo potekalo na Potugalskem. Portugalci so lani organizirali evropsko prvenstvo, ki se ga je udeležil tudi mladinec David Franca in bil 18.