Slalomisti na divjih vodah ob začetku sezone 2023

0
55

S preizkušnjo na Savi se je domača slalomska sezona 2023 že začela, največje mednarodne tekme leta pa bodo na programu med junijem in oktobrom. Junija se začne serija tekem za svetovni pokal in karavana se bo med 15. in 18. 6. ustavila tudi v Ljubljani, nadaljuje se z evropskimi igrami v Krakovu, sledita svetovni pokal v La Seu d’Urgellu in svetovno prvenstvo (olimpijske kvalifikacije) v Londonu, v prvi polovici oktobra pa se bo serija tekem zaključila s finalom v Parizu.

Najboljši slovenski slalomisti in slalomistke so preko zime trdo trenirali v Al Ainu, Pauu in Riu de Janeiru, pretekli teden pa so veslali v Londonu, kjer jih septembra čaka najpomembnejša tekma leta – svetovno prvenstvo in olimpijske kvalifikacije.

V reprezentanco so na podlagi lanskih uspehov preselekcionirani Benjamin Savšek, Peter Kauzer in Luka Božič, v kajakaškem krosu pa Ajda Novak in Eva Terčelj. Izbirne tekme se bodo začele na tacenski progi 22. in 23. aprila, vikend kasneje pa bosta tretja in četrta izbirna tekma potekali v Krakovu.

Mladince in mlajše člane čakata evropsko in svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Prvo bo v Bratislavi, drugo v Krakovu.

Več: https://kajak-zveza.si/novice/zacenja-se-nova-kajakaska-sezona/

Kaj so ob začetku sezone povedali Eva Terčelj, Ajda Novak, Benjamin Savšek, Luka Božič in Peter Kauzer, si oglejte v spodnjih videih.

EVA TERČELJ

AJDA NOVAK

BENJAMIN SAVŠEK

LUKA BOŽIČ

PETER KAUZER