Konec tedna slalomisti v Solkanu

0
361

Po otvoritvenem slalomu na Savi slalomiste na divjih vodah ta konec tedna čaka močna mednarodna tekma za točke ICF v Solkanu. V soboto in nedeljo bo na Soči tekmovalo okoli 300 tekmovalk in tekmovalcev iz osemnajstih držav.

Slalomska preizkušnja v Solkanu je že tradicionalna in ob uvodu v sezono se je vselej udeležijo številni tuji tekmovalci, ki se za najvišja merijo z vsemi najboljšimi Slovenci in Slovenkami. Na startu bodo vsi naši najboljši, od Benjamina Savška, Petra Kauzerja, Eve Terčelj, Luke Božiča, do Alje Kozorog, Eve Aline Hočevar …

Med tujimi udeleženci tekme za točke ICF bodo v ospredju zagotovo predstavniki Italije, Nemčije, Češke, Avstrije, Slovaške … Nemci prihajajo v polni postavi z zmagovalko zadnjih olimpijskih iger v Tokiu, Ricardo Funk, in bronastim Hannesom Aignerjem na čelu, močno pa bodo zastopane tudi ostale kajakaške velesile. Za domači klub bosta med člani nastopala tudi Avstrijka s solkanskimi koreninami Viktoria Wolffhardt in madžarski reprezentant Koppany Racz.

Poleg članov bodo nastopili tudi najbolj obetavni mladinci in mladinke, ki  bodo tekmovanje izkoristili predvsem za nabiranje izkušenj in primerjavo, koliko sekund jim še manjka do tistih, ki zmagujejo na tekmovanjih za svetovni pokal.

Poleg tekme za točke ICF bodo organizirali tudi odprto tekmovanje, tako da se obeta res pester tekmovalni vikend.

V soboto bodo na vrsti kvalifikacijske vožnje, v nedeljo pa sledijo polfinalne in finalne preizkušnje. V soboto se bo tekma za točke ICF začela ob 9. uri (prej bodo na progi že tekmovalci v odprti konkurenci), s preizkušnjami kajakašev in kanuistk, popoldanski del pa se bo začel ob 12. uri. V nedeljo bo polfinale ob 9.30, finale pa ob 13.15.

Rezultati bodo na voljo na: http://www.timing-mojstrana.com/