Andrej Jelenc postal podpredsednik evropske kajakaške zveze

0
343

Na kongresu evropske kajakaške zveze (ECA), ki je potekal v Grčiji, so delegati volili predsednika, podpredsednika in nekaj članov upravnega odbora. Za podpredsednika evropske kajakaške zveze je bil izvoljen direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc.

Na kongresu na Kreti je evropska kajakaška zveza doživela kar nekaj sprememb v vodstveni strukturi. Na mesto podpredsednika zveze je bil izvoljen Andrej Jelenc, ki je zamenjal dosedanjega podpredsednika Čeha Jaroslava Pollerta, medtem ko se še enemu podpredsedniku zveze Slovaku Miroslavu Haviarju mandat izteče čez dve leti.

Andrej Jelenc je ob izvolitvi povedal: “V čast mi je, da so mi delegati zaupali mesto podpredsednika. Na tem mestu nameravam s svojimi izkušnjami pomagati novemu predsedniku in generalnemu sekretarju pri uresničitvi idej novega programa evropske kajakaške zveze. Z dobrimi odnosi s člani mednarodne kajakaške zveze pa lahko pripomoremo tudi pri boljšem sodelovanju z ICF.”

Do zamenjave pa je prišlo na čelu kontinentalne zveze. Dosedanji predsednik zveze Albert Woods, ki jo je vodil vse od njene ustanovitve leta 1993, se je moral po treh desetletjih posloviti, saj so delegati za novega predsednika izvolili predsednika francoske kajakaške zveze in podpredsednika francoskega olimpijskega komiteja Jeana Zoungranaja.

Kongres je že takoj potrdil predlog novoizvoljenega predsednika in Alberta Woodsa imenoval za dosmrtnega častnega predsednika evropske zveze.

Za člane upravnega odbora so bili izvoljeni Jovana Stanojević iz Srbije, Nemka Manuela Gawehn in Norvežan Geir Kvillum. Še dvema članoma odbora Madžaru Petru Karaju in Nizozemcu Ruudu Heijsellarju se mandat izteče čez dve leti, kakor tudi generalnemu sekretarju Branku Lovriću.