Slalomisti opravili skupni reprezentančni trening

0
101

Zaradi omejitev, med katere je spadala tudi prepoved organizacije športnih tekmovanj, sta v vodo padli načrtovani izbirni tekmi za izbor slalomske reprezentance v Tacnu. Zato je bila sprejeta odločitev, da bodo letos upoštevani tudi rezultati dveh skupnih treningov članskih in mladinskih reprezentantov, ki so del pripravljalnega programa.

Na prvem treningu je Martin Srabotnik postavil najboljši čas med kajakaši in bil dobro sekundo in pol hitrejši od Petra Kauzerja, medtem ko je Tine Kancler kot tretji zaostal za dobre tri sekunde in pol. Na drugem treningu pa se je na progi najbolje znašel Peter Kauzer, za katerim sta se zvrstila Niko Testen, ki je zaostal za 1,71 sekunde, in Martin Srabotnik, ki je postavil 3,68 sekunde počasnejši čas.

Med kanuisti je na obeh treningih Benjamin Savšek končal na vrhu razpredelnice, pred Luko Božičem, medtem ko sta se na tretjem mestu najprej zvrstila Klemen Vidmar, nato pa Nejc Polenčič.

Med kajakašicami je bila na prvem treningu Eva Terčelj tri sekunde hitrejša od Urše Kragelj, medtem ko je Ajda Novak kot tretja zaostala že za enajst sekund. Na drugem treningu pa je bila Urša Kragelj dobri dve sekundi pred Evo Terčelj, tretja pa je bila Eva Alina Hočevar, ki je zaostala za slabih sedem sekund in pol.

Zelo velike razlike so bile tudi pri kanuistkah. Prvi trening je pripadel Evi Alini Hočevar, ki je bila dobrih osem sekund hitrejša od Alje Kozorog, medtem ko je Lea Novak zaostala za dobrih deset sekund in pol. V drugo je bila hitrejša Kozorogova, slabih šest sekund za njo je bila Eva Alina Hočevar, Lea Novak pa je zaostala za šestindvajset sekund.

Na mladinskem treningu je med kajakaši obakrat najboljši vožnji prikazal Jan Ločnikar. Jakob Šavli in Žiga Zidar sta bila drugi in tretji na prvem treningu, Urban Gajšek in Atej Zobec Urbančič pa na drugem.

Med kanuisti je bil obakrat najboljši Martin Gale, na drugem in tretjem mestu pa sta se na obeh treningih izmenjala Adam Križaj in Tit Šenk.

Med kajakašicami so bile tako na prvem kot drugem treningu najhitrejše Sara Belingar, Ula Skok in Helena Domajnko, le da sta se na prvem in tretjem mestu izmenjali Belingarjeva in Domajnkova, medtem ko je bila Skokova obakrat druga.

Med kanuistkami je dve najhitrejši vožnji prikazala Naja Pinterič, na prvem treningu sta se za njo zvrstili Asja Jug in Sara Globokar, na drugem pa Ema Lampič in Sara Globokar.

Ta konec tedna pa bo v Tacnu potekal ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah, kjer bodo rezultati šteli tudi za izbirne tekme. V soboto so na vrsti kvalifikacije ECA pokala, ki se bodo začele ob 10. uri, v nedeljo pa sledijo še polfinalne in finalne vožnje evropskega pokala (polfinale ob 10.30, finale ob 13. uri). Tekmovanje bo zaradi omejitev širjenja Covid-19 zaprto za javnost.