V Tacnu se obeta močno tekmovanje

0
609

V soboto in nedeljo bodo savske brzice gostile zelo močno mednarodno tekmovanje za ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah, ki se ga bo po prijavah sodeč udeležilo več kot 200 tekmovalk in tekmovalcev iz 17 držav. Zaradi številčnosti so bili organizatorji primorani nekoliko spremeniti predviden program tekmovanja. Tekmovalna dneva v Tacnu bosta služila tudi za izbor slovenske slalomske reprezentance.

ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah bo v Slovenijo privabil prek 200 tekmovalk in tekmovalcev. Največ bo seveda domačih slalomistk in slalomistov, ki se bodo na Savi potegovali za mesta v državni reprezentanci. Poleg Slovencev pa so na tekmovanje prijavljeni še predstavniki Avstrije, Brazilije, Belgije, Slovaške, Hrvaške, Češke, Italije, Španije, Švice, Švedske, Madžarske, Združenih držav Amerike, Nizozemske, Ukrajine, Srbije in Romunije.

Poleg najboljših slovenskih predstavnikov bomo imeli možnost spremljati še mnoge dobitnike kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev, svetovnih pokalov, pa tudi olimpijskih iger. Med prijavljenimi namreč lahko najdemo Slovaka Mateja Benuša, Italijane Giovannija de Gennara, Zena Ivaldija, Raffaella Ivaldija, Stefana Cipresija, Stefanie Horn, Avstrijke Corinno Kuhnle, Viktorio Wolffhardt, Nadine Weratschnig, Španca Miquela Traveja, Čehe Martino Satkovo, Michala Janeja, Terezo Kneblovo, Brazilko Ano Satilo, Šveda Isaka Ohrstroma in druge.

Kot omenjeno je tekmovalni program zaradi številčne zasedbe spremenjen. V soboto bosta dva bloka kvalifikacij. Najprej se bodo na progo podale kanuistke in kajakaši, ki bodo imeli po dve kvalifikacijski vožnji, popoldne pa kvalifikacije čakajo še kajakašice in kanuste. V nedeljo bodo najprej nastopili vsi slovenski predstavniki, ki se ne bodo uvrstili v polfinale in se bodo potegovali za mesto v državni reprezentanci, nato pa sledijo polfinalne in finalne vožnje evropskega pokala.

Tekmovanje bo zaprto za javnost, si bo pa mogoče vožnje ogledati v spletnem prenosu na kanalu evropske kajakaške zveze: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Rezultati bodo na voljo na: www.timing-mojstrana.com

PROGRAM:

SOBOTA, 17.4.

10:00 1. vožnja kvalifikacij C1Ž, K1M

12:30 2. vožnja kvalifikacij K1M

14:40 1. vožnja kvalifikacij C1M, K1Ž

16:10 2. vožnja kvalifikacij C1M, K1Ž

NEDELJA, 18.4.

10:00 Blok izbirnih tekem

11:00 Polfinale C1Ž, K1M, C1M, K1Ž

14:30 Finale C1Ž, K1M, C1M, K1Ž