Slalomisti pred finalno tekmo svetovnega pokala v izvrstnem položaju.

0
606

Slalomisti na divjih vodah so letos že nastopili na štirih izmed petih tekem svetovnega pokala, v skupnem seštevku pa so pred finalom, ki ga bo ta konec tedna gostila Praga, uvrščeni na najvišja mesta. Kanuist Luka Božič trenutno v skupnem seštevku namreč vodi, kajakaš Peter Kauzer je drugi, kajakašica Eva Terčelj pa tretja.

Zelo dobri rezultati, med drugim tudi dve uvrstitvi na zmagovalni oder, so na najvišje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala pred zadnjim dejanjem v Pragi popeljali Luko Božiča. Primorec je z uvrstitvami povsem pri vrhu na tekmah v Londonu, Bratislavi, Tacnu in Markkleebergu namreč zbral 187 točk, drugouvrščeni Slovak Matej Benuš pa je trenutno pri 169 točkah. Tudi tretje mesto zaseda Slovak, in sicer Alexander Slafkovsky, ki ima 161 točk. Blizu najboljši trojici je tudi Benjamin Savšek, trenutno peti kanuist svetovnega pokala, ki je zbral 158 točk. Anže Berčič je s 97 zbranimi točkami dvanajsti.

Med kajakaši je najvišje uvrščeni Slovenec po štirih tekmah Peter Kauzer, ki ima 178 točk, in je trenutno drugi. Vodi Čeh Jiri Prskavec, ki ima 199 točk, tretji pa je njegov rojak Vit Prindiš s 152 točkami. Niko Testen ima 112 točk in je dvanajsti, Martin Srabotnik pa je trenutno osemnajsti (89 točk).

V konkurenci kajakašic vodi Avstrijka Corinna Kuhnle, ki ima 180 točk, sledita pa ji Nemka Ricarda Funk in Eva Terčelj, ki imata po 165 točk. Na drugo mesto je sicer uvrščena Nemka, saj je v letošnji sezoni že zmagala, medtem ko Eva Terčelj zmage še nima, je pa bila na zmagovalnih stopničkah. Ajda Novak ima 67 točk in je 20., poškodovana Urša Kragelj je s točkami tekme v Londonu trenutno 41., Eva Alina Hočevar pa 44.

Slednja je zelo visoko v konkurenci kanuistk. Hočevarjeva, sicer mladinska reprezentantka, je v letošnji sezoni v kanuju zelo konstantna, saj se je uvrstila v tri zaporedna finala v članski konkurenci svetovnega pokala. S tem je zbrala 127 točk, kar v tem trenutku pomeni peto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Vodi Avstralka Jessica Fox, ki ima 192 točk, druga je Brazilka Ana Satila s 145 točkami, tretja pa Avstrijka Viktoria Wolffhardt, ki je zbrala 136 točk. Alja Kozorog je trenutno 16. in ima 74 točk, Lea Novak je 48., Nina Bizjak, ki je tekmovala le v Londonu pa je 66.