Tine Kancler enajsti v kvalifikacijah SP v ekstremnem slalomu.

0
458

Praga ta konec tedna gosti zadnjo tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni, pa tudi svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah.  Svoje predstavnike imamo v obeh disciplinah, Tine Kancler je danes nastopil v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v ekstremnem slalomu.

Tine Kanlcer se je letos v ekstremnem slalomu že veselil kolajne na svetovnem prvenstvu, in sicer v Krakovu, kjer je tekmoval v konkurenci mlajših članov. Takrat je osvojil bron, pred njim sta bila uvrščena Rus Sergej Maimistov in Avstrijec Matthias Weger.

Danes so tekmovalke in tekmovalci v ekstremnem slalomu nastopili v kvalifikacijski vožnji na čas, ki prinaša imena tistih, ki napredujejo v fazo izločilnih bojev, pa tudi sestavo tekmovalnih skupin.

Slovenski reprezentant je v tej fazi tekmovanja ciljno linijo prečkal kot enajsti in se tako brez težav uvrstil v izločilne boje, ki bodo na sporedu v nedeljo popoldne po zaključku tekme za svetovni pokal. Najhitrejši je bil Brazilec Pedro Goncalves, drugi je bil Čeh Vit Prindiš, tretji pa Nemec Stefan Hengst.

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah se začenja v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije, polfinala in finala sledijo v soboto in nedeljo. Med kajakaši bodo tekmovali Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik, med kajakašicami Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, med kanuistkami Hočevarjeva, Alja Kozorog in Lea Novak, med kanuisti pa Luka Božič, Benjamin Savšek in Anže Berčič.

 

Uradna stran tekme (rezultati, spletni prenos):

 

https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/prague-2019