Slalomisti pred svetovnim pokalom na Savi še v Bratislavi.

0
598

Slalomisti na divjih vodah bodo med 28. in 30. junijem v Ljubljani tekmovali na tretji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni, še pred tem pa so se ustavili na Slovaškem, kjer jih ta konec tedna čaka druga preizkušnja v seriji za svetovni pokal. V Bratislavi bo veslalo dvanajst slovenskih predstavnikov.

Prizorišče v Čunovem pri Bratislavi je tradicionalno in slovenski slalomisti in slalomistke se lahko pohvalijo z izvrstnimi rezultati, ki so jih dosegali na tej progi v preteklosti. Še posebej lepe spomine na progo na Slovaškem ima kajakaš Peter Kauzer, ki je leta 2010 tu postal evropski prvak, leto kasneje pa še drugič svetovni prvak, ob tem pa je bil na stopničkah tudi v svetovnem pokalu. Tudi Urša Kragelj je leta 2010 v Bratislavi prišla do brona na evropskem prvenstvu, dve leti kasneje pa je bila tretja na svetovnem pokalu, prav tako kakor Anže Berčič, ki je bil na tej progi drugi leta 2012.

Tokrat se bodo za čim boljše uvrstitve potegovali kanuisti Luka Božič, Benjamin Savšek in Anže Berčič, kajakaši Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik, kanuistke Alja Kozorog, Lea Novak in Eva Alina Hočevar ter kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak.

V petek bodo na vrsti kvalifikacije v vseh kategorijah (začetek ob 9. uri), v soboto polfinale in finale kanuistov in kajakašic (ob 9:00 in 12:00), v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk in kajakašev (ob 9:00 in 12:00).

 

 

Spletna stran tekme (spletni prenos, rezultati): https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/bratislava-2019 in http://canoebratislava.sk/

 

Foto: Slovenska kanoistika – Canoe Slalom Team