V Solkanu športno-izobraževalni konec tedna.

0
557

Medtem ko se članska ekipa v slalomu na divjih vodah mudi v Bratislavi, kjer jih med petkom in nedeljo čaka svetovni pokal, bodo naši najmlajši na domači progi v Solkanu tekmovali na tretji letošnji tekmi za ECA evropski mladinski pokal. Tekmi bosta potekali v soboto in nedeljo, že v četrtek, 20. junija, pa bo v centru potekalo predavanje o humanitarni krizi v Afriki.

Tomo Križnar bo v kajakaškem centru Solkan predstavil borbo za vodo v pokrajini Južnega Sudana, njegova žena Bojana Pivk Križnar pa projekt, s katerim poizkušajo ustaviti epidemijo gobavosti pri Nubah, ljudstvu v pokrajini Darfur. V drugem delu večera bosta Sašo Špacapan in Črtomir Ipavec na velikem platnu zavrtela polurni film projekta Kajakaške šole Bubugo v sosednji Ugandi. To so pred štirimi leti ustanovili s Filipom Tomažičem.

Vabljeni torej v četrtek, 20. 6. 2019,  ob 20.30 v Kajakaški center Solkan.

 

Seveda pa ne smete zamuditi niti sobotnih in nedeljskih tekem na soških brzicah, kjer bodo nastopili številni naši mladi tekmovalci in tekmovalke ter njihovi vrstniki iz bližnjih in oddaljenih držav.

Uradna stran ECA evropskega pokala: http://ecajuniorslalomcup.eu/album/solkan/

Rezultati (Timing Mojstrana): http://www.timing-mojstrana.com/