Slalomisti prejšnji teden na pripravah v Londonu, danes že na poti v Prago.

0
441

Pred slalomisti na divjih vodah je prva tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. Serijo petih tekem bodo začeli na Češkem, nato se bodo preselili na Poljsko in Slovaško, avgusta pa jih čakata še preizkušnji v Španiji in Franciji. Krajši premor med evropskim prvenstvom in začetkom svetovnega pokala pa so najboljši izkoristili tudi za priprave na olimpijski progi v Londonu, ki bo septembra gostila svetovno prvenstvo.

Po uspešnem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer je kanuist Benjamin Savšek osvojil naslov prvaka, ni bilo veliko časa za praznovanje in oddih. Najboljši slovenski reprezentanti so se namreč odpravili na enotedenske priprave v London, kjer so pilili svojo formo in se spoznavali z brzicami proge, ki bo septembra gostila svetovno prvenstvo. To bo še posebej pomembno, saj se bodo tekmovalci potegovali za mesta, ki bodo vodila na olimpijske igre v Riu de Janeiru.

»Trening je potekal dobro. V tem tednu sem največ časa posvetila treningu različnih postavitev in kombinacij vrat, zato da bi čim bolje preveslala in spoznala celotno progo. Posebnosti ni bilo, saj je proga enaka kot lani na svetovnem pokalu, je pa bilo vreme tipično angleško. Medtem ko je bilo doma 30 stopinj, smo mi veslali v vetrovnih razmerah in temperaturah med 17 in 20 stopinjami. Trening v Londonu je bil tudi dobra predpriprava za svetovne pokale, ki sledijo,« je po treningu v britanski prestolnici povedala Urša Kragelj.

Ekipa se je danes že odpravila na Češko, kjer bo na progi v praški Troji opravila nekaj treningov, v petek pa se že začenja tekmovalni del svetovnega pokala. V petek dopoldne kvalifikacije čakajo kanuiste, kanuistke in kajakaše, popoldne pa še kajakašice in dvojce. V soboto se bodo za kolajne borili kanuisti, kanuistke in kajakaši, v nedeljo pa še kajakašice in tekmovalci v dvojcu.

Uradna stran svetovnega pokala v Pragi: http://prague.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/en/home

Uradna stran serije svetovnih pokalov: http://events.slalom.canoeicf.com/

Rezultati: http://canoeliveresults.com/

 

Svetovni pokal, 1. tekma – Praga, Češka: 19.–21. 6. 2015

Svetovni pokal, 2. tekma – Krakov, Poljska: 26.–28. 6. 2015

Svetovni pokal, 3. tekma – Liptovsky Mikulaš, Slovaška: 3.–5. 7. 2015

Svetovni pokal, 4. tekma – La Seu d”Urgell, Španija: 7.–9. 8. 2015

Svetovni pokal, finale – Pau, Francija: 14.–16. 8. 2015