Slalomisti serijo svetovnih pokalov začenjajo v Londonu.

0
587

Slalomisti na divjih vodah bodo ta konec tedna na olimpijski progi v Londonu nastopili na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Kvalifikacije bodo na sporedu v petek, polfinalne in finalne tekme pa v soboto in nedeljo. Slovenske barve bo zastopalo dvanajst slovenskih čolnov.

Letošnja serija svetovnih pokalov v slalomu na divjih vodah sestoji iz petih tekem. Prvi sklop tekem bo potekal v juniju. Poleg prve preizkušnje v Londonu, prihodnji konec tedna sledi tekma v Bratislavi, med 28. in 30. septembrom pa bo svetovni pokal potekal v Tacnu. Sledi premor, serija pa se bo nadaljevala ob koncu avgusta oziroma v začetku septembra s tekmama v nemškem Markkleebergu in v Pragi.

Na olimpijski progi iz leta 2012, ki je leta 2015 gostila svetovno prvenstvo, prihodnje leto pa bo tam potekalo člansko evropsko prvenstvo, bo nastopilo dvanajst slovenskih reprezentantov. Na startu bodo zlati kanuisti z letošnjega evropskega prvenstva Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, srebrni kajakaši Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik, kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak ter kanuistke Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Nina Bizjak.

V petek bodo na vrsti kvalifikacije vseh kategorij. V dopoldanskem delu programa bodo nastopili kanuisti in kajakašice (začetek ob 9. uri po britanskem času), popoldne pa še kanuistke in kajakaši (začetek ob 13:45 po britanskem času). V soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk in kajakašev.

 

Rezultati bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/lee-valley-2019/results