Slalomisti ta konec tedna v Londonu.

0
440

Takoj po koncu evropskega prvenstva na Dunaju, ki je bil za slovensko ekipo zelo uspešen, so slalomisti na divjih vodah odpotovali v London, kjer jih med petkom in nedeljo čaka prva letošnja tekma za svetovni pokal. V Veliki Britaniji bo nastopilo deset slovenskih čolnov.

Letošnja serija petih tekem za svetovni pokal se začenja v britanski prestolnici, na progi, ki je pred dvema letoma gostila tudi olimpijski slalom. Slovenske barve bodo tokrat zastopali zlati kanuisti z evropskega prvenstva Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič, kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Martin Albreht in Simon Brus, kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter bronasti dvojec z Dunaja Luka Božič – Sašo Taljat.

V petek bodo na sporedu kvalifikacije v vseh kategorijah. V dopoldanskem delu bodo nastopili kajakaši, kanuistke in kanuisti, popoldne pa še kajakašice in dvojci. V soboto sledijo polfinala, finala in ekipne vožnje za kajakaše, kanuistke in kanuiste, v nedeljo pa polfinalni, finalni in ekipni nastopi kajakašic in dvojcev.

Iz Londona se bo slalomska karavana preselila v Ljubljano, predzadnji vikend v juniju pa bo tekma še v Pragi. Nato bo sledil premor do avgusta, ko bosta na sporedu še tekmi v španskem La Seu d”Urgellu in finale svetovnega pokala v Augsburgu.

 

Uradna stran tekmovanja: http://london.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2014/lee-valley-london-icf-world-cup.php