Slalomisti ta konec tedna v Pragi.

0
569

Medtem ko so spustaši na divjih in sprinterji na mirnih vodah že zaključili z letošnjo serijo tekem za svetovni pokal, se za slalomiste ta šele začenja. Prva postojanka bo med petkom in nedeljo v Pragi, kjer bo nastopilo tudi trinajst slovenskih predstavnikov.

Na uvodni tekmi svetovnega pokala na Češkem bodo veslali kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog, kajakaši Peter Kauzer, Žan Jakše, Martin Srabotnik in Simon Brus, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič ter kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak.

Tokrat bo program disciplin v primerjavi z zadnjimi leti nekoliko spremenjen. V petek, ko bodo na vrsti kvalifikacije, bodo v prvem bloku veslali kanuistični dvojci, kanuistke in kajakaši, v popoldanskem delu programa pa še mešani dvojci, kajakašice in kanuisti. Mešani kanuistični dvojci, kjer skupaj tekmujeta ženska in moški, so letošnja novost, saj so to disciplino pri mednarodni kajakaški zvezi ukinili v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Zadnjič so v mešanih dvojcih na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah namreč veslali leta 1977 v Avstriji, z letošnjo sezono pa se ta disciplina vrača. Dopoldanski blok kvalifikacij se bo začel ob 9. uri, popoldanski pa ob 14.30.

V soboto se ob 9. uri začenjajo polfinalne vožnje kanuističnih dvojcev, kanuistk in kajakašev, ob 13. uri sledi finale v omenjenih disciplinah, v nedeljo pa se bo prva tekma svetovnega pokala zaključila s polfinali in finali v mešanih dvojcih, kajakašic in kanuistov. Nedeljski polfinale se začne ob 9. uri, finale pa ob 12.25.

 

Rezultati v živo: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/prague-2017/rankings-results