Slalomisti ta teden v Pragi

0
325

Praga bo med četrtkom in nedeljo gostila drugo tekmo za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni.

Slalomisti so pretekli konec tedna tekmovali na uvodni preizkušnji v Augsburgu, kjer jim ni šlo vse po načrtih, a nova priložnost za dokazovanje prihaja že ta vikend. V češki prestolnici imajo slovenski predstavniki kar nekaj dobrih rezultatov, še posebej olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki je v Pragi leta 2020 osvojil naslov evropskega prvaka tako v posamični kot ekipni konkurenci, bil leta 2013 bronast na svetovnem prvenstvu, ob tem pa osvojil še šest kolajn na svetovnih pokalih.

Na Vltavi je evropski prvak postal tudi Peter Kauzer, ki je slavil v sezoni 2018, leta 2020 je bil z ekipo na EP srebrn, dve leti prej pa bronast. Lani je Hrastničan slavil na svetovnem pokalu v Pragi, leta 2011 pa je bil tretji.

Do zmage v Pragi je na lanskem svetovnem pokalu prišel tudi kanuist Luka Božič, ki je bil leta 2020 tudi član zlate ekipe na evropskem prvenstvu, na progi v praški Troji pa ima še dodatne štiri kolajne s svetovnih pokalov.

Kajakašica Eva Terčelj je v Pragi osvojila tri bronaste kolajne. Ekipno leta 2013 na svetovnem prvenstvu, kjer je veslala tudi Ajda Novak, še dve pa na svetovnih pokalih.

Izkazale so se tudi kanuistke Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak, ki so leta 2020 na evropskem prvenstvu priveslale do ekipnega srebra.  

Tokrat bodo slovenske barve zastopali kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Nejc Polenčič, kanuistke Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak, kajakaši Peter Kauzer, Lan Tominc in Žiga Lin Hočevar ter kajakašice Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak. V kajakaškem krosu bodo tekmovali Tine Kancler, Vid Kuder Marušič, Eva Terčelj in Ajda Novak.

Tekmovanje se bo začelo v četrtek popoldne s kvalifikacijami kajakašic in kajakašev. V petek dopoldne sledijo kvalifikacije kanuistk in kanuistov, popoldne pa polfinalne in finalne vožnje v kajaku. V soboto se bodo za kolajne merile kanuistke in kanuisti, nedelja pa je namenjena kajakaškemu krosu.

Rezultate in povezavo do spletnega prenosa lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/prague-2023