Slalomisti tekmovali v Bratislavi in Meranu.

0
590

Medtem ko olimpijska ekipa počasi zaključuje druge priprave na olimpijski progi v Riu de Janeiru in se prihodnji konec tedna v italijanski Ivreji začenja letošnja serija tekem za svetovni pokal, ostali slalomisti na divjih vodah ne počivajo. Ta konec tedna v Bratislavi namreč poteka tekma za točke ICF, v italijanskem Meranu pa 61. mednarodni slalom.

V kvalifikacijah tekme za točke ICF v Bratislavi so bili uspešni vsi slovenski kajakaši, ki bodo tako nastopili tudi v nedeljskem polfinalu. Vid Kuder Marušič je v kvalifikacijah zasedel osmo mesto, Žan Jakše je bil 14., Val Manfreda Vidrih pa 22. Prva tri mesta med kajakaši so si priveslali Poljaki Dariusz Popiela, Mateusz Polaczyk in Maciej Okreglak.

Nekaj mlajših tekmovalk in tekmovalcev pa je ta konec tedna odpotovalo v Merano. Med mladinkami je v kanuju Jana Hočevar zasedla tretje mesto, tekmovala pa je tudi v kajaku, kjer je bila 13. Med mladinkami v kajaku so poleg nje nastopile še Ria Šribar, ki je bila peta, Sara Belingar, ki je osvojila deseto mesto, Živa Kurinčič je bila 15., Helena Domanjko pa 17. V kajaku med mladinci je bila slovenska zasedba najštevilčnejša. Jakob Jež je bil v sobotnem delu tekmovanja odličen drugi, Matej Jereb je bil 12., Marko Petek 16., Ulan Valant 23., Lenart Burgar 24., Staš Skok Nagode 25., Andraž Pavšič 30., Brin Colnar 32., Rok Bezeljak 36., Tine Kancler 37., Miha Faganelj 39., Matevž Matjašec 41., Filip Ignjič pa 42. Tudi v članski konkurenci so nastopili člani KK Soške elektrarne, ki pa jih sicer ne videvamo na tekmovanjih, saj se s kajakaštvom ukvarjajo predvsem ljubiteljsko. Jadran Talarevič je bil 15., Dean Bezeljak 17., Črtomir Ipačec 21., Rok Bezeljak pa 22.