Špela Ponomarenko Janić je bila 4. v finalu A na 200m.

0
610

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je drugi dan tekme svetovnega pokala v čeških Račicah veslala hitro in poskrbela za odličen dosežek. V dopoldanskem finalu A na 200 metrov je zasedla četrto mesto, za bronasto kolajno pa zaostala za dve desetinki sekunde. Popoldne je bila uspešna tudi v kvalifikacijah in polfinalu na 500 metrov ter se zanesljivo uvrstila v finale A na tej razdalji. Kajakaš Jošt Zakrajšek je veslal v finalu B na 1000 metrov in bil šesti, skupno 15.

V olimpijski sezoni sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić kaže dobro formo. Na drugi tekmi svetovnega pokala v čeških Račicah si je zagotovila dva nastopa v finalu A – na obeh razdaljah, na katerih je nastopila. Drugi dan tekmovanja jo je najprej čakal nastop na 200-metrski razdalji, kjer je v precej izenačenem finalu ciljno linijo prečkala kot četrta. Špelo in tretjeuvrščeno Slovakinjo Martino Kohlovo je ločilo pičlih 0,222 sekunde, tako da je bilo treba na uradni rezultat, katera tekmovalka se bo veselila kolajne, počakati nekaj trenutkov. Zmagala je Francozinja Sarah Guyot, druga pa je bila Azerbajdžanka Inna Osipenko – Radomska.

Primorska kajakašica je bila hitra tudi v obeh popoldanskih nastopih. V peti kvalifikacijski skupini kajakašic na 500 metrov je zasedla drugo mesto, zaostala pa le za Kanadčanko Emilie Fournel. V polfinalu je Ponomarenko Janićeva veslala še hitreje in v svoji skupini zmagala. Le 0,178 sekunde za njo je v cilj priveslala Danka Emma Aastrand Jorgensen, tretja pa je bila Madžarka Tamara Takacs.

Dopoldne je tekmoval tudi Jošt Zakrajšek. Nastopil je v finalu B kajakašev na 1000 metrov in v cilj priveslal kot šesti, kar je v končni razvrstitvi tekmovalcev na tej razdalji pomenilo 15. mesto. V finalu B so bili od Zakrajška hitrejši Nemec Kai Spenner, Britanec Jonathan Boyton, Turek Gabor Bozsik in Avstralec Daniel Bowker. Zlato kolajno na tej razdalji si je priveslal Čeh Josef Dostal, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Danec Rene Holten Poulsen.

V nedeljo bomo videli dva slovenska nastopa. Najprej se bo za mesto pri vrhu znova potegovala Špela Ponomarenko Janić, ki bo ob 9.38 veslala v finalu A na 500 metrov, v popoldanskem delu programa pa bo v tekmi na 5000 metrov veslal Jošt Zakrajšek.

 

Foto: Facebook – canoe.sk