Slalomisti uspešni na mednarodni tekmi v Meranu.

0
460

Medtem ko so spustaši na divjih vodah osvajali kolajne na svetovnem pokalu v Banjaluki, sprinterji na mirnih vodah pa tekmovali na evropskem prvenstvu v Beogradu, so bili aktivni tudi naši slalomisti na divjih vodah. Na mednarodni tekmi v Meranu so osvojili tri kolajne in kar nekaj uvrstitev med najboljšo deseterico.

Za dvojno zmago v kanuju sta poskrbela Anže Berčič, ki je bil najboljši, in Žiga Taljat, ki se je s sekundo in 67 stotinkami zaostanka uvrstil na drugo mesto. Bron je pripadel Nemcu Timu Trummerju. Med deseterico se je z devetim časom finala uvrstil še Nejc Polenčič. Urh Turnšek je zasedel 15. mesto, Juš Javornik 17., Klemen Vidmar 19., Lenart Lapornik 32., Jaka Bernat pa 33.

Na zmagovalni oder se je z drugim časom finala uvrstila tudi kanuistka Alja Kozorog, ki je zaostala le za Italijanko Marto Bertoncelli, tretja pa je bila Slovakinja Emanuela Luknarova.

V konkurenci kajakašic je veslala Zala Zanoškar in bila na koncu 31. Zmagala je Nemka Anna Faber, pred Italijanko Bertoncellijevo ter Avstrijko Liso Leitner.

Najštevilčnejša slovenska zasedba je bila med kajakaši. Med deseterico sta se uvrstila kajakaša tacenskega kluba Vid Kuder Marušič, ki je bil sedmi, in Žan Jakše kot osmi. Lan Tominc je zasedel 16. mesto,Vid Oštrbenk 26., Luka Čižman 27., Jan Ločnikar 31., Ulan Valant 35., Luka Oplotnik 36., Erazem Šavli 39., Lenart Burgar pa 42. Zmagal je Mattias Weger, ki tekmuje za Avstrijo, pred Francozom Clementom Travertom in bratom Jakobom Wegerjem, ki za razliko od brata vesla za Italijo.

 

REZULTATI: https://siwidata.com/canoelive/#/splash/icf/1352