Slalomisti uspešno preko kvalifikacij evropskega pokala v Augsburgu

0
408

Slalomisti na divjih vodah ta konec tedna nastopajo na močni mednarodni tekmi v Augsburgu, ki šteje za evropski pokal in točke ICF. Številni tekmovalci so tekmovanje izkoristili za priprave na julijsko svetovno prvenstvo. Večina slovenskih predstavnikov je napredovala v nedeljski polfinale.

Za najboljši slovenski rezultat dne je poskrbel evropski in olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki je v kvalifikacijah kanuistov dosegel šesti čas. Prvo in drugo mesto sta osvojila Nemec Sideris Tasiadis in Španec Miquel Trave, ki sta mu v nedeljo delala družbo na zmagovalnih stopničkah evropskega prvenstva na Slovaškem. Tretji je bil Nemec Lennard Tuchscherer.

S prvo kvalifikacijsko vožnjo sta se v nedeljski polfinale uvrstila še Luka Božič kot 17. in Žiga Lin Hočevar kot 18. V drugo je bil uspešen še Nejc Polenčič, ki je imel šesti čas druge vožnje, žal pa je v kvalifikacijah obstal Juš Javornik, ki je bil v prvo 25., v drugo pa 17.

Med kajakašicami je bila Eva Terčelj deseta in se je brez težav uvrstila v polfinale. Tam bosta veslali tudi Eva Alina Hočevar, ki je bila 20. v prvi vožnji, in Ajda Novak, ki je napredovala z desetim časom druge vožnje. Lea Novak je bila 25. in 16., tako da žal ni napredovala v drugo fazo tekmovanja. Najboljši čas je imela olimpijska prvakinja Nemka Ricarda Funk, druga je bila evropska prvakinja Stefanie Horn, Nemka, ki tekmuje za Italijo, tretja pa še ena Nemka Elena Lilik.

Med kajakaši je bil najvišje uvrščeni Slovenec Peter Kauzer, ki je bil v kvalifikacijah 12. Po prvi vožnji je napredoval še Martin Srabotnik, ki je imel 22. čas. V drugem nastopu je bil uspešen še Vid Kuder Marušič, saj je dosegel tretji čas drugega nastopa. V kvalifikacijah sta nastop zaključila Žan Jakše, ki je bil v prvo 37., v drugo pa 12., in Žiga Lin Hočevar, ki je bil 53. in 38. Najboljši je bil Nemec Stefan Hengst, drugi je bil Avstralec Timothy Andersen, tretji pa Avstrijec Felix Oschmautz.

V polfinalu kanuistk nas bodo zastopale vse štiri predstavnice. Eva Alina Hočevar je napredovala s 14. časom kvalifikacij, Alja Kozorog s 16. in Lea Novak z 19. rezultatom kvalifikacij. V drugem nastopu se jim je pridružila še Naja Pinterič, ki je bila deveta. V kvalifikacijah je zmagala Nemka Elena Lilik, druga je bila njena rojakinja Andrea Herzog, tretja pa Ukrajinka Viktoriia Us.

V popoldanskih kvalifikacijskih vožnjah na čas v ekstremnem slalomu je bila v ženski konkurenci najhitrejša Eva Terčelj, med kajakaši pa je Vid Kuder Marušič dosegel deseti čas.

Rezultati: https://siwidata.com/canoelive/#/live/icf/2011

Foto: Brendan Curson