Slalomisti v Londonu, spustaši na Češkem, sprinterji pa v Nemčiji

0
430

Po nekajdnevnem premoru bo prihodnji vikend spet kajakaško obarvan. Del slalomske reprezentance bo namreč tekmoval na olimpijski progi v Londonu, mladinska spustaška reprezentanca bo nastopala na svetovnem prvenstvu na Češkem, mladinska sprinterska ekipa pa se bo v Nemčiji prav tako merila za kolajne na svetovnem prvenstvu.


Do olimpijskih iger v Londonu nas loči le še eno leto. Tega se zavedajo tudi slalomisti na divjih vodah, ki v teh dneh trenirajo na novozgrajeni olimpijski progi v Lee Valleyju, ki se nahaja blizu Londona. Slovenci so že opravili s prvim treningom in so nad progo navdušeni, med četrtkom in nedeljo pa jih čaka tudi nastop na testni tekmi pred olimpijskimi igrami. V četrtek bo na sporedu izločilna tekma, preko katere bo na glavno tekmo uvrščeno enako število tekmovalcev, kot jih bo mogoče spremljati tudi na olimpijskem slalomu. Na glavni tekmi bo tako nastopilo 21 kajakašev in kajakašic ter 16 kanuistov in 12 dvojcev.  Slovenske barve bodo zastopali kajakaša Peter Kauzer in Jure Meglič, kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj, kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu.


V češki Opavi pa bo tekmovala mladinska spustaška reprezentanca. Na svetovnem prvenstvu, ki se bo s slovesnim odprtjem, pričelo v torek, bo nastopilo trinajst slovenskih reprezentantov, med njimi bo v ospredju prav gotovo kajakaš Simon Brus, ki je po odličnih rezultatih v slalomu, resen kandidat za odličje tudi v spust sprintu. Poleg Brusa bodo v konkurenci kajakašev tekmovali še Simon Oven, Vid Debeljak in Rok Markočič. Med kanuisti bodo nastopili Luka Žganjar, Žiga Taljat, Andrej Črepinšek in Jure Kljun, med kajakašicami pa bodo tekmovale Ajda Novak, Anja Kancler (nastopila bo tudi v konkurenci kanuistk), Neža Vrevc in Tonka Kadilnik. V sredo ob 15. uri bodo na sporedu ekipne tekme v klasičnem spustu, v četrtek še bo ob isti uri začela prva ekipna vožnja v spust sprintu (začetek druge vožnje bo ob 17.30). V petek bodo imeli tekmovalci prost dan, v soboto se bodo merili na posamični tekmi v klasičnem spustu (začetek ob 10.00), v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s posamično sprintersko preizkušnjo.


Več informacij na: http://www.canoe2011.com/


Nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu čaka tudi ekipo sprinterjev. V Brandenburgu bodo nastopili kajakaš Tilen Vidovič, ki bo tekmoval na 500 in 200 metrov, kajakašica Anja Osterman, ki bo prav tako tekmovala na 500 in 200 metrov, med kajakaškimi dvojci pa bosta nastopila Alan Apollonio in Simon Blaževič (na 1000 in 500 metrov). Po četrtem mestu na mladinskem evropskem prvenstvu v Zagrebu, na nastop med najboljšimi v Nemčiji znova računa Tilen Vidovič. V petek bodo na programu kvalifikacije ter polfinala na 1000 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov, v soboto finala na 1000 metrov ter kvalifikacije in polfinala na 500 metrov, v nedeljo pa še polfinala in finala na 200 metrov ter finala na 500 metrov.


Več informacij na: http://www.canoe-brandenburg.de/