Slalomisti za uvod v svetovni pokal nastopili na Ljubljanici

0
439

Tacenske brzice bodo med četrtkom in nedeljo gostile tretjo tekmo za svetovni pokal v sezoni 2023, že danes pa so se slalomisti na divjih vodah predstavili v centru Ljubljane, kjer so nastopili na promocijskem paralelnem slalomu za nagrado mesta Ljubljane.

Na Ljubljanici so tekmovalke in tekmovalci nastopali v parih v tekmi na izpadanje, v vsaki fazi tekmovanja pa so imeli dve vožnji, enkrat na levi, enkrat na desni progi, tako da so bili pogoji za vse enaki.

V finalu kanuistk smo imeli slovensko predstavnico, in sicer Aljo Kozorog, ki pa je morala po dveh vožnjah priznati premoč Francozinji Doriane Delassus, ki je bila v seštevku dveh voženj hitrejša za tri sekunde. V polfinalu sta s tekmovanjem zaključili Ema Lampič in Slovakinja Emanuela Luknarova, ki sta si tako delili tretje do četrto mesto. Naja Pinterič je obstala v četrtfinalu.

Med kajakašicami je zmagala Ria Šribar, tekmovalka s slovenskimi koreninami, ki pa zastopa barve Združenih držav Amerike. V finalu je bila boljša od Francozinje Romane Prigent. V polfinalu sta obstali Francozinja Eva Pietracha in Kanadčanka Lea Baldoni. Slovenska predstavnica Lea Senica je obstala v četrtfinalu.

Moški kanuistični finale je pripadel Američanu Zachu Lokkenu, ki je bil boljši od Britanca Adama Burgessa. Boj je bil napet, saj je finalista na koncu ločilo vsega devet desetink. V polfinalu sta obstala Senegalec Jean Pierre Bourhis in Irec Jake Cochrane.

V moškem kajaku je zmaga odšla v Francijo, in sicer po zaslugi Mathurina Madoreja, ki je bil boljši od Britanca Jonnyja Dicksona. Kanadčan Alex Baldoni in Francoz Anatole Delassus sta obstala v polfinalu. Slovenska kajakaša Žan Jakše in Jan Ločnikar sta z nastopi zaključila v četrtfinalu, Marko Petek, Atej Zobec Urbančič, Enej Grm in Ulan Valant pa so obstali v osmini finala.

Več o svetovnem pokalu na Savi lahko najdete na www.slalomtacen.com