Slalomistom se obeta dobra sezona

0
547

Nova Gorica, 05. aprila (STA) – Pred kajakaši in kanuisti na divjih vodah je kljub neolimpijski sezoni pestro dogajanje. Vrhunca bosta dva – evropsko in svetovno prvenstvo. Predvsem prvo bo konec junija za slovenske ljubitelje slaloma lepa priložnost, da slovenske reprezentante vidijo na delu, saj bo drugo največje tekmovanje te sezone gostil Tacen. V preteklosti so Slovenci prav na tej progi dosegali lepe rezultate, kar je dober obet pred EP 2005. Kljub temu, da divjevodaše pomembnejša tekmovanja čakajo šele čez dva meseca, pa so že uvodnem delu priprav slalomisti dokazali, da gre letos nanje resno računati. Dejan Kralj, Dejan Stevanovič in Uroš Kodelja so namreč na izbirnih tekmah avstralske reprezentance v Penrithu, sicer prizorišču jesenskega SP, odlično nastopali, kljub nekaj težavam s treningom v Franciji pa je optimistično razpoložen tudi Simon Hočevar.


“Letos nas čaka pomembna sezona, kljub temu, da ni OI. Predvsem za nas izziv predstavlja organizacija evropskega prvenstva, ob tem pa tudi generalka pred mladinskim svetovnim prvenstvom v Solkanu leta 2006 na novozgrajenem divjevodaškem centru. Po olimpijskih igrah v Atenah smo spremenili potek priprav, saj tekmovalci vadijo po klubih. Zveza tako zdaj le sofinancira priprave, upamo pa, da bo to pozitivno vplivalo na naše tekmovalce. Reprezentanco za evropsko prvenstvo bomo sestavili po junijskih izbirnih tekmah, za svetovno prvenstvo pa bodo štele tudi uvrstitve v svetovnem pokalu organizacija za EP sicer poteka po načrtih, treba je le še popraviti spodnji del proge,” je dejal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.


Svoje cilje so po prvih preizkušnjah predstavili tudi glavni akterji. Vsi z optimizmom pričakujejo začetek sezone, kljub manjšemu številu tekem svetovnega pokala, letos bodo le štiri, pa se zavedajo, da bo sezone tudi zaradi SP zelo dolga. “Priprave v Avstraliji so zelo uspele, delali smo profesionalno, odpeljali štiri tekme in dobili občutek z novimi, krajšimi čolni. Zame osebno ima sezona dva vrhunca, prednost pa dajem svetovnemu prvenstvu, saj so tam le zbrani vsi najboljši,” pravi kajakaš Dejan Kralj, ki se je na peti celini v dokaj dobri konkurenci večkrat znašel na zmagovalnih stopničkah.


“Lanska sezona je bila zame najboljša v karieri, upam pa, da bo tudi letos podobno. V klubu smo dobro delali, skupaj z Dejanom Stevanovičem sva imela podobne priprave in tudi v Avstraliji uspešno tekmovala. Domače prvenstvo bo vsekakor nekaj posebnega, saj je pred domačimi navijači, vsekakor pa ne gre zanemarjati svetovnega prvenstva, saj je to le najpomembnejša tekmam te sezone,” meni Uroš Kodelja, kanuist Stevanovič pa dodaja: “Pripravljali smo se v redu in če se po jutru dan pozna, potem bo sezona res posebna.”