Voda za vedno tudi letos

0
499

Ljubljana, 07. aprila (STA) – Kajakaška zveza Slovenije je tudi letos pripravila posebno akcijo z imenom Voda za vedno – Slovenske reke 2005, ki želi opozoriti na onesnaženost slovenskih rek, namenjena pa je kajakašem in kanuistom rekreativcem. Omenjena prireditev, ki bo letos zajemala veslanje po devetih slovenskih rekah, pri čemer bosta Sava in Kolpa veslače gostili dvakrat, je družabne narave, vsi tisti, ki bi na dogodku radi sodelovali, pa svoje opreme nimajo, pa si to lahko ob poprejšnji najavi sposodijo. Lanske akcije se je na osmih prireditvah skupno udeležilo preko 1.300 rekreativcev.


Poleg Save (11. junij in 10. september) in Kolpe (4. junij in 13. avgust) se bodo veslači letos spustili še po Vipavi (17. april), Savinji (23. april), Ljubljanici (15. maj), Krki (29. maj), Dravi (6. avgust), Muri  (21. avgust) in Soči (4. september). Startnina znaša za vsako prireditev 2.500 tolarjev, v ceno pa so vključeni zavarovanje, napitki, prigrizek in spominek. Prijavnice so na voljo v vseh prodajalnah Intersport.


Poleg omenjene prireditve, je Kajakaška zveza Slovenije predstavila še program barvnih vesel, sistema, ki na podlagi osvojenega veslaškega znanja z različnimi barvami vesel (od najnižje do najvišje: rumena, zelena, modra, rdeča in črna) določa znanje kajakašev na divjih in mirnih vodah, kanuistov, raftarjev… Sistem je enoten v Veliki Britaniji, Franciji, na Irskem, Švedskem in Danskem, odslej pa tudi v Sloveniji.